Sveriges yngsta korvmakare ska koras

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Sex unga finalister är nu klara för finalen av Sveriges yngsta korvmakare på Korvfestivalen i Stockholm den 12-13 mars. Spännande kryddningar och oväntade ingredienser är genomgående för receptbidragen där de tävlande är mellan 6 och 10 år. Vad sägs till exempel om nötkorv med chili, kakao och äpple?

Sverige är ett korvälskande land. Därför har Hemköp och Garant, Axfoods eget varumärke, tagit initiativet till tävlingen Sveriges yngsta korvmakare där man låter barn få kreera fritt kring skapandet av oväntade och goda korvrecept. Det mesta är tillåtet; kött, fisk, fågel, rotfrukter, kryddor, bönor och andra spännande ingredienser har varit fritt fram att använda. Bara det blir gott.

Tävlingens avgörs i samband med den stora Korvfestivalen i Stockholm, på NackaStrandsMässan den 12-13 mars, ett evenemang som arrangeras av Korvakademien för att främja korvens anseende och stärka korvens roll i vår matkultur och öka sortimentet av kvalitetskorv.
En jury från Korvakademiens styrelse kommer att bedöma de sex finalistkorvarna utifrån smak, utseende, konsistens, påhittighet och hållbarhet.
Vinnarens recept kommer sedan att bli det nya tillskottet i Garants ekologiska korvfamilj och lanseras lagom till årets grillsäsong.

– Självklart kommer vinnaren även att få sitt namn på korvpaketet, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp.

Följande finalister tävlar i Sveriges yngsta korvmakare 2016:

Matilda Creech, 6 år från Nynäshamn i Stockholm.Tävlingsbidrag: Kycklingkött, oliver, paprika, blandade bönor, ost, salt, peppar.
Elliot Axelsson Zanderin, 9 år från Lund i Skåne.Tävlingsbidrag: Nötkorv med kakao, chili och äpple.
William Busch, 9 år från Lidingö i Stockholm.Tävlingsbidrag: Vildsvinskorv - vildsvinskött, ister, potatis, salt, peppar, ramslök, vitlök.
Benjamin Skoog, 7 år från Karlstad i Värmland.Tävlingsbidrag: Tofu, färsk basilika, soltorkade tomater, olivolja, potatisstärkelse, salt och fem olika sorters peppar.
Elliot Rommel, 10 år, från Mölnbo i Södertälje.Tävlingsbidrag: Kyckling, färska tomater, svarta oliver, fetaost, färsk vitlök, salt, svart peppar, timjan.
Emil Billinger, 8 år, från Älvsjö i Stockholm.Tävlingsbidrag: Texaskorv - Nötkött, mald majs, vitlök, lime, chipotle kryddmix, salt.

Tid och plats för tävlingen: Korvfestivalen på NackaStrandsMässan utanför Stockholm, 12 mars klockan 11-13.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129