23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Brydlings och Calmsund prisas för ekologisk gastronomi

Jörgen Calmsund, Ulrika Brydling och Carina Brydling får pris för att de främjar ekologisk gastronomi av Sandahl-stiftelsen. Nya ledamöter i stiftelsen är Malin Söderström och Jonas Dahlbom. Till ny hedersledamot har Peter Wallenberg JR utsetts.

Det är den nordiska gastronomin som Sandahl Stiftelsen framför allt vill främja genom Hederspriset La Dance,

Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie

, som går för 2016 till

Malin Söderström

och

Jonas Dahlbom.

Hedersutmärkelsen

Pour le Mérite Gastronomique,

delas i år ut till ut till

Palla

, äppelprojekt med funktionshindrade som arbetskraft,

Svedjan Ost

samt

Ängsö Fisk.

Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond är

Stig Östman

, tidigare Restaurang Morellen i Stockholm.

Årets stipendiater för främjandet av ekologisk gastronomi är

Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningen bildades. Till Plutos minne har Sandahl Foundation sedan 2008 delat ut ett stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi. Årets stipendiater är Carina och Ulrika Brydling och Jörgen Calmsund.

Utdelningen sker den 9 april.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.103