23948sdkhjf

Brydlings och Calmsund prisas för ekologisk gastronomi

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Jörgen Calmsund, Ulrika Brydling och Carina Brydling får pris för att de främjar ekologisk gastronomi av Sandahl-stiftelsen. Nya ledamöter i stiftelsen är Malin Söderström och Jonas Dahlbom. Till ny hedersledamot har Peter Wallenberg JR utsetts.

Det är den nordiska gastronomin som Sandahl Stiftelsen framför allt vill främja genom Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie , som går för 2016 till Malin Söderström och Jonas Dahlbom.

Hedersutmärkelsen Pour le Mérite Gastronomique, delas i år ut till ut till Palla , äppelprojekt med funktionshindrade som arbetskraft, Svedjan Ost samt Ängsö Fisk.

Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond är Stig Östman , tidigare Restaurang Morellen i Stockholm.

Årets stipendiater för främjandet av ekologisk gastronomi är

Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningen bildades. Till Plutos minne har Sandahl Foundation sedan 2008 delat ut ett stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi. Årets stipendiater är Carina och Ulrika Brydling och Jörgen Calmsund.

Utdelningen sker den 9 april.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128