Brydlings och Calmsund prisas för ekologisk gastronomi

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Jörgen Calmsund, Ulrika Brydling och Carina Brydling får pris för att de främjar ekologisk gastronomi av Sandahl-stiftelsen. Nya ledamöter i stiftelsen är Malin Söderström och Jonas Dahlbom. Till ny hedersledamot har Peter Wallenberg JR utsetts.

Det är den nordiska gastronomin som Sandahl Stiftelsen framför allt vill främja genom Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie , som går för 2016 till Malin Söderström och Jonas Dahlbom.

Hedersutmärkelsen Pour le Mérite Gastronomique, delas i år ut till ut till Palla , äppelprojekt med funktionshindrade som arbetskraft, Svedjan Ost samt Ängsö Fisk.

Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond är Stig Östman , tidigare Restaurang Morellen i Stockholm.

Årets stipendiater för främjandet av ekologisk gastronomi är

Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningen bildades. Till Plutos minne har Sandahl Foundation sedan 2008 delat ut ett stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi. Årets stipendiater är Carina och Ulrika Brydling och Jörgen Calmsund.

Utdelningen sker den 9 april.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.107