Tunga namn toppar Årets White Guide

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Flera av vinnarna från förra Årets White Guiden är nominerade även 2016. Däribland Magasinet Fäviken, PM&Vänner, Gastrologik och Operakällaren.

Att kultur-Sverige dukar upp på bästa sätt kan konstateras genom att Spritmuseum i Stockholm nomineras i tre klasser: Årets Serviceupplevelse, Årets Vinupplevelse och Årets Ölupplevelse. Även Esperantos sushisatsning Imouto är nominerad i tre klasser.

Förnyelse i svenska restauranger tycks ske i Stockholm – samtliga nominerade i innovationskategorierna Årets Banbrytare och Årets Stjärnskott är restauranger med adress i huvudstaden.

Årets Bästa Restaurang
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås, Esperanto, Stockholm, Restaurant Frantzén, Stockholm, Fäviken Magasinet, Järpen/Åre, Gastrologik, Stockholm, Koka, Göteborg, Oaxen, Stockholm, Operakällaren, Stockholm, PM & Vänner, Växjö.

Årets Banbrytare: Aloë, Imouto, Omakase Köttslöjd, Punk Royale samtliga i Stockholm .
Årets Stjärnskott: Agrikultur, Aloë, Bobergs Matsal, Imouto samtliga i Stockholm.

Årets Serviceupplevelse: Bhoga, Göteborg, Sturehof, Stockholm, Spisa, Göteborg, Spritmuseum, Stockholm.

Årets Vinupplevelse: Babette, Stockholm, Operakällaren, Stockholm, PM & Vänner, Växjö, Spritmuseum, Stockholm.
Årets Ölupplevelse:De Klomp, Linköping, Rex Brasserie, Umeå, Spritmuseum, Stockholm, Söder om Småland, Malmö.
Årets Merroir Award: Imouto, Stockholm, Koka, Göteborg, Musselbaren, Ljungskile, Sturehof, Stockholm.
Årets Hållbara Gastronomi: Dala-Floda Värdshus, Dala-Floda, Eco by Strandnära, Mörbylånga, Restaurang Hvita Hjorten, Lidköping, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.
Årets Värt en Resa: Eriksberg/Visenten, Trensum, Gula Hönan, Hemse, Slottsrestaurangen, Kalmar, Taxinge Krog, Nykvarn.
Årets Hjärtekrog: Fridas, Helsingborg: Matildas, Gävle: Spis Mat & Dryck, Kiruna, Surfers, Visby.
Årets Smakutvecklare: Beijing 8, Stockholm, Brännland Cider, Umeå, Scandinavian Organics, Stockholm, Wermdö Glass, Stockholm.

Utmärkelsen Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning tilldelas Björn Persson, Koka, Göteborg

I kväll den 7 mars presenteras den tolfte upplagan av White Guide och vinnarna av utmärkelserna bland de nominerade.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.178