Tunga namn toppar Årets White Guide

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Flera av vinnarna från förra Årets White Guiden är nominerade även 2016. Däribland Magasinet Fäviken, PM&Vänner, Gastrologik och Operakällaren.

Att kultur-Sverige dukar upp på bästa sätt kan konstateras genom att Spritmuseum i Stockholm nomineras i tre klasser: Årets Serviceupplevelse, Årets Vinupplevelse och Årets Ölupplevelse. Även Esperantos sushisatsning Imouto är nominerad i tre klasser.

Förnyelse i svenska restauranger tycks ske i Stockholm – samtliga nominerade i innovationskategorierna Årets Banbrytare och Årets Stjärnskott är restauranger med adress i huvudstaden.

Årets Bästa Restaurang
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås, Esperanto, Stockholm, Restaurant Frantzén, Stockholm, Fäviken Magasinet, Järpen/Åre, Gastrologik, Stockholm, Koka, Göteborg, Oaxen, Stockholm, Operakällaren, Stockholm, PM & Vänner, Växjö.

Årets Banbrytare: Aloë, Imouto, Omakase Köttslöjd, Punk Royale samtliga i Stockholm .
Årets Stjärnskott: Agrikultur, Aloë, Bobergs Matsal, Imouto samtliga i Stockholm.

Årets Serviceupplevelse: Bhoga, Göteborg, Sturehof, Stockholm, Spisa, Göteborg, Spritmuseum, Stockholm.

Årets Vinupplevelse: Babette, Stockholm, Operakällaren, Stockholm, PM & Vänner, Växjö, Spritmuseum, Stockholm.
Årets Ölupplevelse :De Klomp, Linköping, Rex Brasserie, Umeå, Spritmuseum, Stockholm, Söder om Småland, Malmö.
Årets Merroir Award : Imouto, Stockholm, Koka, Göteborg, Musselbaren, Ljungskile, Sturehof, Stockholm.
Årets Hållbara Gastronomi: Dala-Floda Värdshus, Dala-Floda, Eco by Strandnära, Mörbylånga, Restaurang Hvita Hjorten, Lidköping, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.
Årets Värt en Resa: Eriksberg/Visenten, Trensum, Gula Hönan, Hemse, Slottsrestaurangen, Kalmar, Taxinge Krog, Nykvarn.
Årets Hjärtekrog : Fridas, Helsingborg: Matildas, Gävle: Spis Mat & Dryck, Kiruna, Surfers, Visby.
Årets Smakutvecklare : Beijing 8, Stockholm, Brännland Cider, Umeå, Scandinavian Organics, Stockholm, Wermdö Glass, Stockholm.

Utmärkelsen Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning tilldelas Björn Persson, Koka, Göteborg

I kväll den 7 mars presenteras den tolfte upplagan av White Guide och vinnarna av utmärkelserna bland de nominerade.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124