Fäviken och Esperanto toppar White Guide

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Efter åtta år har White Guide reviderat sina bedömningskriterier. Målsättningen är bland annat att skilja på skilja på gastronomi och restaurangkultur. Fäviken Magasinet, Järpen/Åre vann kategorin Bästa Restaurang, Restaurangkultur medan Esperanto, Stockholm vann kategorin Bästa Mästarklass, Gastronomi.

Årets alla White Guide vinnare:
Bästa Restaurang, Restaurangkultur: Fäviken Magasinet, Järpen/Åre.
Bästa Mästarklass, Gastronomi: Esperanto, Stockholm.

Stjärnskott : Imouto , Stockholm.
Banbrytare: Omakase Köttslöjd , Stockholm.
Serviceupplevelse : Spritmuseum , Stockholm.
Merroir Award : Sturehof , Stockholm.
Terroir Award : Daniel Berlin Krog , Skåne Tranås.
Värt en Resa : Gula Hönan , Hemse.
Hjärtekrog : Surfers , Visby.
Vinupplevelse : PM & Vänner , Växjö.
Ölupplevelse : Rex Brasseri , Umeå.
Hållbara Gastronomi : Lilla Bjers Gårdskrog , Visby.
Smakutvecklare: Scandinavian Organics , Stockholm.

Rising Star, Filip Fastén, Agrikultur, Stockholm.
Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning: Björn Persson , Koka, Göteborg.
Global Gastronomy Award 2016: Dan Barber, Blue Hill , New York.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114