23948sdkhjf

Tidernas korvfest med svenskt kvalitetsöl

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Nu till helgen är det dags för Korvfestivalen, Nordens största happening för alla som älskar korv och svenskt kvalitetsöl. Festivalen hålls på Nackastrandsmässan 12-13 mars.

På festivalen finns korv av alla slag att smaka på och köpa hem. Men också korvskola för barnen, vampyrtält med blodkorv, kockdueller och debatter om korvkvalitet och hållbarhet. Besökarna får själva rösta fram sin favoritkorv.

Svenska folket älskar korv. Korvfestivalen, som nu hålls för tredje gången, är ett unikt tillfälle att njuta av det bästa i korvvärlden.
– 10 000 korvälskare har besökt de tidigare festivalerna. Nu hoppas vi på rekord, säger festivalgeneralen Christina Möller, preses i Korvakademien, initiativtagare till festivalen.

Ett 70-tal utställare finns på plats med korv och tillbehör. Nytt för året är 16 mikrobryggerier, som deltar med öl att matcha korven med.
Lördagen den 12 mars firas också Alla Korvars Dag för första gången. Det är Korvakademien, som i år fyller 25 år, som firar detta med att instifta en ny dag i almanackan. Det blir extra festligt på Korvfestivalen. Årets Korvprofil och Årets Korvkrog presenteras, något som är tänkt att bli tradition på Alla Korvars Dag. Det blir också utlottning av korvpåsar under dagen.

– Korven är ute på en fantastisk gastronomisk resa, säger Christina Möller. För inte alltför många år sen var korv mat som man visserligen åt och gillade, men inte var särskilt stolt över. Genom fokus på hantverk och kvalitet har korven flyttat in i finrummet och idag har den erövrat en plats i gastronomin. Samtidigt håller korven ställningarna i vardagsmaten.

Korv finns med på topplistan över vad man äter ofta hos både barnfamiljer, ungdomar och unga vuxna och s k foodisar, med extra stort matintresse. Det visar Food & Friends undersökning av svenskarnas matvanor

-Samtidigt ställer omvärlden nya krav på korven med hälso- och miljöfrågor, som vi måste ta på allvar, fortsätter Christina Möller. På Korvfestivalen försöker vi ta tillvara alla dessa aspekter på vår älskade korv.

Jan Scherman och Ulf Elfving, båda stora korventusiaster och ledamöter i Korvakademien, leder det fullmatade scenprogrammet med tävlingar, intervjuer, diskussioner och experttips. Sveriges bästa kockar duellerar med sina godaste korvrätter. Steffo Thörnqvist och Jens Spendrup föreslår lämpliga drycker, Magdalena Ribbing lär ut korvetikett och Carl Jan Granqvist berättar om sina möten med korv.

Varje dag arrangeras korvdebatt med aktuella teman exempelvis ”Vad är det i korven” ”Svenskt eller utländskt kött”, ”Vad är korvkvalitet?”

Mer information och dagsprogram finns på www.korvfestivalen.se

Korvfestivaler AB arrangerar Korvfestivalen. Samarbetspartners är Korvakademien, LRF/Svenskt Kött och Sveriges Bryggerier.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135