Guld och silver till Sverige i Nordiska Mästerskapen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Två individuella medaljer och ett lagguld. Det är vad de svenska representanterna kommer hem med från de De Nordiska mästerskapen. Inez Mannerstedt tog silvret i juniorklassen. Isak Wiig, Svenska Kocklandslaget, tog hem guldet i Nordic Chef of The year. Sverige vann också lagtävlingen. Lucas Jaktlund deltog i Nordens Bästa Servitör, men kom inte på medaljplats.



– Det har varit en jätterolig och givande tävling, säger Inez Mannerstedt.

Mer om Inez Mannerstedt

– I väldigt tuff konkurrens så har Sveriges duktiga kockar ännu en gång klivit upp på prispallen i nordiska mästerskapen, världsklass! säger Peter Jelksäter.

Kategorin Nordic Junior Chef vanns av Lari Helenius från Finland och bronset gick till Danmarks Nicolaj Møller Christiansen.Under de nordiska mästerskapen lagar varje tävlande kock för 12 personer. Juniorer och seniorer tävlar på lika villkor. De tävlande blir bedömda på inlastning av utrustning, kontroll av råvaror, 6 timmar och 15 min matlagning: tekniker, yrkeshandlag, hygien och organisation samt slutligen givetvis på smak och utseende.

Mer om Isak Wiig

http://www.juniorkocklandslaget.se/laget/#inezmannerstedt


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.19