23948sdkhjf

Guld och silver till Sverige i Nordiska Mästerskapen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Två individuella medaljer och ett lagguld. Det är vad de svenska representanterna kommer hem med från de De Nordiska mästerskapen. Inez Mannerstedt tog silvret i juniorklassen. Isak Wiig, Svenska Kocklandslaget, tog hem guldet i Nordic Chef of The year. Sverige vann också lagtävlingen. Lucas Jaktlund deltog i Nordens Bästa Servitör, men kom inte på medaljplats.



– Det har varit en jätterolig och givande tävling, säger Inez Mannerstedt.

Mer om Inez Mannerstedt

– I väldigt tuff konkurrens så har Sveriges duktiga kockar ännu en gång klivit upp på prispallen i nordiska mästerskapen, världsklass! säger Peter Jelksäter.

Kategorin Nordic Junior Chef vanns av Lari Helenius från Finland och bronset gick till Danmarks Nicolaj Møller Christiansen.Under de nordiska mästerskapen lagar varje tävlande kock för 12 personer. Juniorer och seniorer tävlar på lika villkor. De tävlande blir bedömda på inlastning av utrustning, kontroll av råvaror, 6 timmar och 15 min matlagning: tekniker, yrkeshandlag, hygien och organisation samt slutligen givetvis på smak och utseende.

Mer om Isak Wiig

http://www.juniorkocklandslaget.se/laget/#inezmannerstedt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131