23948sdkhjf

Åtta tävlande ska bli fyra i Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Nu har juryn sagt sitt och plockat ut åtta tävlande till semifinalen i Pizza-SM den 26 april. Fyra går vidare till finalen den 27 april. Båda tävlingarna hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury, kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Johan Åkerberg samt Tony Gerasovski (vinnare Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut åtta tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa åtta tävlande ska den 26 april försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna dagen därpå.

De åtta som är med i semifinalen (utan inbördes ranking) är:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

– Vi införde en semifinal förra året, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. På så sätt får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final.
– Vi har också tre tävlande som var med redan förra året, Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå, Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping och Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping. Nu är det säkert revansch som gäller!

Anders Örnevall tycker också det känns bra att de tävlande kommer från hela Sverige, från Kristianstad i söder till Umeå i norr.
– Pizzan har en stark ställning som måltid i hela landet.

Semifinalen och finalen hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord. Man tävlar med två pizzor, en klassisk och en egenkomponerad. De tävlande kommer att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Pedros, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information om tävlingen och deltagarna
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .

Fast Food Magazine är en del av Mentor Communications AB. Mentor Communications AB är ett helägt dotterbolag inom Mentor Communications Group AB. Mentor Communications Group AB är Skandinaviens ledande leverantör av branschinriktad information mellan företag.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165