23948sdkhjf

Åtta tävlande ska bli fyra i Pizza-SM

Nu har juryn sagt sitt och plockat ut åtta tävlande till semifinalen i Pizza-SM den 26 april. Fyra går vidare till finalen den 27 april. Båda tävlingarna hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord.
När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury, kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Johan Åkerberg samt Tony Gerasovski (vinnare Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut åtta tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa åtta tävlande ska den 26 april försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna dagen därpå.

De åtta som är med i semifinalen (utan inbördes ranking) är:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

– Vi införde en semifinal förra året, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. På så sätt får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final.
– Vi har också tre tävlande som var med redan förra året, Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå, Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping och Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping. Nu är det säkert revansch som gäller!

Anders Örnevall tycker också det känns bra att de tävlande kommer från hela Sverige, från Kristianstad i söder till Umeå i norr.
– Pizzan har en stark ställning som måltid i hela landet.

Semifinalen och finalen hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord. Man tävlar med två pizzor, en klassisk och en egenkomponerad. De tävlande kommer att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Pedros, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information om tävlingen och deltagarna
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .

Fast Food Magazine är en del av Mentor Communications AB. Mentor Communications AB är ett helägt dotterbolag inom Mentor Communications Group AB. Mentor Communications Group AB är Skandinaviens ledande leverantör av branschinriktad information mellan företag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062