6 000 besökare på korv- och ölfestival

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Korv och öl visade sig vara en framgångsrik kombination. Korvfestivalen på Nackastrandsmässan, för första gången med öl, lockade omkring 6 000 besökare under två dagar, 12-13 mars.

Besökarna bjöds på ett imponerande stort och varierat utbud av korv och spännande tillbehör inklusive grillar och korvsprutor. Här fanns allt från mild grynkorv till djävulsheta varianter för den som vågade. Nytt för året var korvar där en del av köttet bytts ut mot olika sorters vegetariska ingredienser. Tillkom så öl från ett antal mikrobryggerier att kombinera korvarna med.

Från scenen kunde mässbesökarna ta del av tips på bra kombinationer av korv och dryck. Men scenprogrammet innehöll även en rad andra spännande inslag som debatter, kockdueller, tips om korvetikett av Skavlan-aktuella Magdalena Ribbing och prisutdelningar. I barnens korvskola fick barnen prova på att göra egen korv.

På lördagen avgjords också finalen i Årets yngsta korvmakare, som vanns av 10-årige Elliot Rommel från Södertälje med en kycklingkorv.

Från både utställare och besökare kommer nöjda röster. Per Karlsson, Slaktarkorv, huvudsponsor för årets festival, tycker att Korvfestivalen är en betydelsefull mässa, som kommer att ge marknaden ännu mer legitimitet. Årets Korvfestival är en utveckling åt helt rätt håll. Per Karlsson blev Årets korvprofil vid förra korvfestivalen, en titel som haft stor betydelse för varumärkets marknadsföring.

Jan Reinerstam, Saltsjöbaden, har varit på alla tre korvfestivalerna.
– Det är fantastiskt hur etablerad festivalen har blivit, säger han. Första gången visste ingen vad Korvfestivalen var, i år har man pratat om den i radion hela veckan innan. Jättetrevligt med ölen som komplement.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.169