23948sdkhjf

Allt fler krögare debiterar no-shows

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Gäster som bokar men som inte inte dyker upp får också betala. Det visar en undersökning som sajten stockholmdirekt.se gjort. Michelin-krogar, som kräver boknings-konsekvens är bland andra Oaxen krog , Grand Hotel - Matsalen, Restaurant Frantzén Esperanto, Gastrologik och Ekstedt.

Majoriteten av de krogar som tillfrågats av stockholmdirekt.se tar betalt för gäster som bokar men inte dyker upp.

– Det handlar inte om att straffa någon, bara om att säkerställa businessen, säger Anna Rönngren som är restaurangchef och sommelier på Restaurant Frantzén i Gamla stan till stockholmdirekt.se.

Oaxen tillämpar betalning för no-shows sedan tre år.

– För att kunna bedriva en restaurang på sådan hög nivå är ett sådant system nödvändigt. Att bedriva fine dining är väldigt smalt och varje servering är specifik. Står man plötsligt med tomma bord kan man inte bara skicka hem personal, säger Martina Cissig bokningsansvarig för Oaxen Krog.

Länk till artkeln på stockholmdirekt.se
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105