23948sdkhjf

Drottningen firas på puben

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Här kommer en påskhälsning från det Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland: Extraöppet fredagen den 10 juni-lördagen den 11 juni kommer det att bli på pubar i Storbritannien. Detta för att uppmärksamma Drottning Elizabeths 90:e födelsedag.



Det är premiärminister David Cameron som meddelar att ett veckoslut av nationellt högtidlighållande äger rum den 10-12 juni.

– Det är goda nyheter och ett steg framåt. Jag skrev till inrikesdepartementet för att fråga om inte pubarna skulle kunna ha längre öppet för att markera denna milstolpe för Drottningen, säger Brigid Simmonds, vd för the British Beer and Pub Assocation,BBPA. Vid stora nationella tillfällen som dessa är pubar den perfekta platsen att vara tillsammans och fira, säger hon till Big Hospitaly.co.uk.

Pubar, restauranger och hotel har tidigare haft stark försäljningstillväxt i samband med kungliga händelser. En del pubar rapporteras rekordförsäljning i samband med drottningens Diamant-jubileum 2012.

Tidigare var de engelska pubarnas öppettider hårt reglerade. I dagsläget stänger de flesta vid 23.00. Drottningens egentliga 90-årsdag äger rum den 21 april.
Hip, hip, hurray!
Glad Påsk till er alla från R&S.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105