23948sdkhjf

Sena bordsbokningar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

En kvinnlig, kvällstrött matfantast med dålig framförhållning. Så ser bilden av den typiske restaurangbesökaren ut efter en djupdykning i Bookatables bokningsstatistik. Och av statistiken att döma är de många - bordsbokningarna har ökat med 37 procent mellan 2015 och 2016.

Ny bokningsstatistik i Stockholm från Bookatable visar att det är finkrogarna som lockar flest, med 58 procent av de totala bokningarna. På förstaplats över de 10 mest bokade restaurangerna finns Taverna Brillo. Det är andra året i rad Taverna Brillo är den mest bokade restaurangen i Bookatables bokningssystem.

Den vanligaste tiden att boka bord till är kl. 18. Bokningsstatistiken visar att det är en stigande trend, som har ökat med sju procent mellan 2015 och 2016 och utgör 26 procent av alla bokningar.

– Tidiga reservationer gör det enklare att boka bord på populära restauranger som annars känns omöjliga att få plats på, säger Jonas Carlén, Regional Director på Bookatable.

55 procent av alla bokningar är för bord för två. När det kommer till den populäraste veckodagen att äta ute råder nästintill dött lopp. Lördagar vinner dock knappt med 24 procent mot fredagar med 22 procent. Samtidigt visar statistiken att det inte är hela helgen som lämpar sig för restaurangbesök, söndagar är den näst minst populära dagen med åtta procent av bokningar, vilket enbart slås av måndagar, till vilken endast sju procent av borden bokas.

Av bokningsstatistiken att döma ter sig våra restaurangvanor relativt oplanerade. 25 procent bokar timmarna innan medan 45 procent gör det en dag i förväg. Endast fyra procent bokar en månad i förväg. För bokningarna står nästan alltid en kvinna; 72 procent.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11