Sena bordsbokningar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

En kvinnlig, kvällstrött matfantast med dålig framförhållning. Så ser bilden av den typiske restaurangbesökaren ut efter en djupdykning i Bookatables bokningsstatistik. Och av statistiken att döma är de många - bordsbokningarna har ökat med 37 procent mellan 2015 och 2016.

Ny bokningsstatistik i Stockholm från Bookatable visar att det är finkrogarna som lockar flest, med 58 procent av de totala bokningarna. På förstaplats över de 10 mest bokade restaurangerna finns Taverna Brillo. Det är andra året i rad Taverna Brillo är den mest bokade restaurangen i Bookatables bokningssystem.

Den vanligaste tiden att boka bord till är kl. 18. Bokningsstatistiken visar att det är en stigande trend, som har ökat med sju procent mellan 2015 och 2016 och utgör 26 procent av alla bokningar.

– Tidiga reservationer gör det enklare att boka bord på populära restauranger som annars känns omöjliga att få plats på, säger Jonas Carlén, Regional Director på Bookatable.

55 procent av alla bokningar är för bord för två. När det kommer till den populäraste veckodagen att äta ute råder nästintill dött lopp. Lördagar vinner dock knappt med 24 procent mot fredagar med 22 procent. Samtidigt visar statistiken att det inte är hela helgen som lämpar sig för restaurangbesök, söndagar är den näst minst populära dagen med åtta procent av bokningar, vilket enbart slås av måndagar, till vilken endast sju procent av borden bokas.

Av bokningsstatistiken att döma ter sig våra restaurangvanor relativt oplanerade. 25 procent bokar timmarna innan medan 45 procent gör det en dag i förväg. Endast fyra procent bokar en månad i förväg. För bokningarna står nästan alltid en kvinna; 72 procent.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Nyhetsbrev

Fler än fyrtio nya caféer

Arkiv

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Nytt franskt pris till Picadeli

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Findus blir delägare i Toppfrys

Sänd till en kollega

0.123