23948sdkhjf

Sena bordsbokningar

En kvinnlig, kvällstrött matfantast med dålig framförhållning. Så ser bilden av den typiske restaurangbesökaren ut efter en djupdykning i Bookatables bokningsstatistik. Och av statistiken att döma är de många - bordsbokningarna har ökat med 37 procent mellan 2015 och 2016.
Ny bokningsstatistik i Stockholm från Bookatable visar att det är finkrogarna som lockar flest, med 58 procent av de totala bokningarna. På förstaplats över de 10 mest bokade restaurangerna finns Taverna Brillo. Det är andra året i rad Taverna Brillo är den mest bokade restaurangen i Bookatables bokningssystem.

Den vanligaste tiden att boka bord till är kl. 18. Bokningsstatistiken visar att det är en stigande trend, som har ökat med sju procent mellan 2015 och 2016 och utgör 26 procent av alla bokningar.

– Tidiga reservationer gör det enklare att boka bord på populära restauranger som annars känns omöjliga att få plats på, säger Jonas Carlén, Regional Director på Bookatable.

55 procent av alla bokningar är för bord för två. När det kommer till den populäraste veckodagen att äta ute råder nästintill dött lopp. Lördagar vinner dock knappt med 24 procent mot fredagar med 22 procent. Samtidigt visar statistiken att det inte är hela helgen som lämpar sig för restaurangbesök, söndagar är den näst minst populära dagen med åtta procent av bokningar, vilket enbart slås av måndagar, till vilken endast sju procent av borden bokas.

Av bokningsstatistiken att döma ter sig våra restaurangvanor relativt oplanerade. 25 procent bokar timmarna innan medan 45 procent gör det en dag i förväg. Endast fyra procent bokar en månad i förväg. För bokningarna står nästan alltid en kvinna; 72 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062