Food på Mood

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Amf Fastigheter som äger gallerian Mood Stockholm vill locka fler besökare till gallerian. Nu satsar man på ett evenemang man kallar Mood Food Hopping med reapriser på mat.

Hallå Åsa Bergendorf, marknadsansvarig, på Mood Stockholm som ägs av AMF Fastigheter, vad är "Mood för Food" för något?
– Evenemanget Mood Food Hopping är en möjlighet för oss att bjuda in till en matresa som sträcker sig från Kina, genom Europa och över till USAs östkust. Våra olika restauratörer erbjuder smaker från hela världen den 6 april ‬under Mood Food Hopping på Boqueria, Café Egoïste, EAT, Royal Copenhagen och Vigårda. Konceptet bygger på att du tar med dig ett gäng hungriga vänner till Mood Stockholm och går från restaurang till restaurang för att prova smårätter som speglar de individuella köken. Normalt sett kostar detta drygt 600 kronor men nu kör vi priset 300 kronor.

Varför gör ni denna happening?
– Sedan Mood Stockholm slog upp portarna 2012 har upplevelsen kring mat och sociala sammankomster varit ett stort fokus. Nu vill Mood erbjuda såväl stammisar som nya matälskande gäster möjligheten att prova flertalet av Moods restauranger under en och samma kväll.

Hur mycket betyder restaurangverksamheten i Mood?
– Mood Stockholm utvecklades för tre år sedan. För att skapa liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll lät man några av Sveriges främsta restauratörer utveckla restaurangkoncept som kom att fungera som handelsplatsens ankare. Då var det något helt nytt att tydligt satsa på restaurangerna på det här sättet. Nu är Mood en självklar mat- och shoppingdestination.

Har ni den mix av mat&dryck som ni önskar eller finns andra önskemål?
– Mat är och kommer förbli en viktig del av Mood Stockholms erbjudande och identitet och vi tittar hela tiden på hur platsen kan utvecklas på bästa sätt. AMF Fastigheters strategi är att utveckla platser där människor vill vara och mat är en stor del i upplevelsen. Det som händer nu är att vi tittar på att utveckla fler delar av kvarteret runt om handelsplatsen och låta Mood Stockholms inspirerande identitet växa ut. Kvarteret kommer att innehåll allt det som kännetecknar en levande stadsdel, från kontor, handel, service och till mat- och restaurangutbud.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114