23948sdkhjf

Topp tre klara i SM i skolmat

Någon av dessa lag vinner SkolmatsGastro 2016, SM i Skolmat: Team Gränby från Gränbyskolan i Uppsala, Team Åbys mumsliga från Åbyskolan i Klippan eller Team Brunnsboskolan i Göteborg Hisings Backa. Vinnarna avslöjas den 26 april.
Tävlingen SkolmatsGastro, SM i Skolmat, arrangeras i syfte att lyfta fram skolkockarnas arbete och verka för en bra matkultur i skolan. Under fem tävlingsdagar ute i finalisternas egna skolkök har lagen fått visa vad de går för. Nu presenteras vilka finalister som är topp tre i SkolmatsGastro 2016 och gör upp om titeln som Årets bästa Skolkockslag, 2016.

– Alla finalister har presterat fantastiskt väl under sina finaldagar. De har alla lyckats servera sina tävlingsrecept till juryn på tid och till skolans elever som ordinarie lunch, påhejade av sina elever och med journalister på plats. Det var svårt att välja ut vilka tre lag som är topp tre, men juryn är överens, säger Kurt Weid, ordförande för juryn för SkolmatsGastro 2016.

De tre lag som utmärkt sig mest och placerat sig i topp är (utan inbördes ordning) är:Team Gränby från Gränbyskolan i Uppsala, Team Åbys mumsliga från Åbyskolan i Klippan och Team Brunnsboskolan från Brunnsboskolan i Göteborg Hisings Backa.

Under mars och april har fem finalister tävlat på hemmaplan i sina egna skolkök. Finallagen har haft en tävlingsdag var då en jury funnits på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter.

Lagen tävlar med tre rätter som max får kosta 12 kronor per rätt i snitt: en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa. Lagen har även motiverat hur de arbetar med hållbarhet i skolrestaurangen på lagledarens skola.
Vinnarna koras vid en prisceremoni på Lantmännens huvudkontor i Stockholm den 26 april och får då ta emot pris av krögaren Paul Svensson. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till storköket Inselspital i Bern i Schweiz.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078