Snart dags för Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 26 april är det dags för åtta tävlande att försöka erövra en finalplats i Pizza-SM. Fyra går vidare till finalen den 27 april. Båda tävlingarna hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord.

Det är kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Johan Åkerberg samt Tony Gerasovski (vinnare Pizza-SM 2011), som har granskat och valt ut ut åtta tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa åtta tävlande ska den 26 april försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna dagen därpå.

De åtta som är med i semifinalen (utan inbördes ranking) är:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

Tre tävlande var med redan förra året, Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå, Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping och Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping. Nu är det säkert revansch som gäller!

Man tävlar med två pizzor, en klassisk och en egenkomponerad. De tävlande kommer att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, Emil Algotsson, souschef på Taverna Brillo samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.
Fakta om tävlingen:
Semifinal 26 april, kl 15.30
Final 27 april, kl 14

Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.185