23948sdkhjf

Bästa trucken ska koras

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

För första gången arrangeras SM för Foodtrucks. Det sker i samband med GastroNord och 25 bilar från hela landet deltar.

Hallå Daniel Fritzdorf, projektchef på GastroNord/Stockholmsmässan, det är snart dags för Foodtruck-SM. Hur är intresset?
– Det är tokdrag för den här tävlingen. Vi har tyvärr varit tvungna att tacka nej till några också. Totalt deltar 25 bilar och det är start kl 14 den 27 april. Prisutdelning kl 16.30.
Vilka sitter i juryn?
– Vi har bland andra Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare och journalisten och kokboksförfattaren Jens Linder och juryn leds av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus. Vi har också Jens Dolk som konferencier.

Varför arrangerar GastroNord den här tävlingen?
– Syftet är att höja statusen för foodtrucks som restaurangform och juryn ska bedömma bidragen utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvaliteten på råvarorna.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145