Två svenskar vidare i semifinal och starkt nordiskt i sommelier-VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

De bägge svenska kandidaterna Arvid Rosengren och Robert Andersson har kvalificerat sig till semifinalen i sommelier-VM som pågår just nu i Mendoza Argentina.

Sveriges bägge stjärnsommelier vidare i VM.Den svenske Europamästaren i sommelleri Arvid Rosengren gick som väntat vidare till semifinal i sommelier-VM som just nu pågår i Mendoza, i Argentina. Även Robert Andersson Sveriges nationella kandidat gick vidare till semifinal.I övrigt nordisk skräll denna kväll eftersom även Danmarks Christian Thorholt Jacobsen, Heidi Mäkinen, Finland och Henrik Dahl Jansen, Norge, kvalificerade sig till semifinal.

– Jag var aldrig osäker, jag visste att jag hade gjort alla moment så pass bra att det räckte för minst semifinal, om inte ännu bättre, säger Arvid Rosengren. Nu ska jag koppla av och kanske läsa på lite teori ikväll och ladda inför söndagens semifinal. Det skulle kännas dumt om det dyker upp något i morgon och jag har missat något.

Robert Andersson tog sig också vidare bland det 61 kandidater som deltog första omgången.

– En fantastisk framgång för Sverige, men också för Norden som har fem semifinalister av de femton som gick vidare. Det är också väldigt kul att se att alla fyra tjejer som deltog gick vidare, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

– De fanns ingen annan utväg än att vi ska ha två svenskar i semifinalen, säger Sören Polonius, coach för de svenska kandidaterna. De har utvecklats väldigt mycket som personer. Allt utvecklats när man tränar, paletten, den mentala biten hos en tävlingssommelier. Du ska bli bättre det är det handlar om.

Även Japans bägge kandidater Hiroshi Hishida och Satoru Mori gick vidare.

Samtliga kvinnliga tävlande gick vidare utöver Hedi Mäkinen finns nu även Paz Levinson, Argentina, Julie Dupouys, Irland, Elyse Lambert, Kanada i startfältet av semifinalen på söndag.
Samtliga finalister.

Robert Andersson, Sverige,
Christian Jacobsen, Danmark,
Heidi Mäkinen, Finland,
Piotr Pietras, Polen
Rassavkin Alexander, Ryssland
Henrik Dalh Johansen, Norge,
Gareth Ferreira, Sydafrika,
Hiroshi Hishida, Japan,
David Biraud, Frankrike
Elyse Lambert, Kanada,
Julie Dupouys, Irland,
Raimonds Tomsons, Latvia,
Satoru Mori, Japan,
Arvid Rosengren, Sverige



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166