23948sdkhjf

Två svenskar vidare i semifinal och starkt nordiskt i sommelier-VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

De bägge svenska kandidaterna Arvid Rosengren och Robert Andersson har kvalificerat sig till semifinalen i sommelier-VM som pågår just nu i Mendoza Argentina.

Sveriges bägge stjärnsommelier vidare i VM.Den svenske Europamästaren i sommelleri Arvid Rosengren gick som väntat vidare till semifinal i sommelier-VM som just nu pågår i Mendoza, i Argentina. Även Robert Andersson Sveriges nationella kandidat gick vidare till semifinal.I övrigt nordisk skräll denna kväll eftersom även Danmarks Christian Thorholt Jacobsen, Heidi Mäkinen, Finland och Henrik Dahl Jansen, Norge, kvalificerade sig till semifinal.

– Jag var aldrig osäker, jag visste att jag hade gjort alla moment så pass bra att det räckte för minst semifinal, om inte ännu bättre, säger Arvid Rosengren. Nu ska jag koppla av och kanske läsa på lite teori ikväll och ladda inför söndagens semifinal. Det skulle kännas dumt om det dyker upp något i morgon och jag har missat något.

Robert Andersson tog sig också vidare bland det 61 kandidater som deltog första omgången.

– En fantastisk framgång för Sverige, men också för Norden som har fem semifinalister av de femton som gick vidare. Det är också väldigt kul att se att alla fyra tjejer som deltog gick vidare, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

– De fanns ingen annan utväg än att vi ska ha två svenskar i semifinalen, säger Sören Polonius, coach för de svenska kandidaterna. De har utvecklats väldigt mycket som personer. Allt utvecklats när man tränar, paletten, den mentala biten hos en tävlingssommelier. Du ska bli bättre det är det handlar om.

Även Japans bägge kandidater Hiroshi Hishida och Satoru Mori gick vidare.

Samtliga kvinnliga tävlande gick vidare utöver Hedi Mäkinen finns nu även Paz Levinson, Argentina, Julie Dupouys, Irland, Elyse Lambert, Kanada i startfältet av semifinalen på söndag.
Samtliga finalister.

Robert Andersson, Sverige,
Christian Jacobsen, Danmark,
Heidi Mäkinen, Finland,
Piotr Pietras, Polen
Rassavkin Alexander, Ryssland
Henrik Dalh Johansen, Norge,
Gareth Ferreira, Sydafrika,
Hiroshi Hishida, Japan,
David Biraud, Frankrike
Elyse Lambert, Kanada,
Julie Dupouys, Irland,
Raimonds Tomsons, Latvia,
Satoru Mori, Japan,
Arvid Rosengren, Sverige



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162