Två svenskar vidare i semifinal och starkt nordiskt i sommelier-VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

De bägge svenska kandidaterna Arvid Rosengren och Robert Andersson har kvalificerat sig till semifinalen i sommelier-VM som pågår just nu i Mendoza Argentina.

Sveriges bägge stjärnsommelier vidare i VM.Den svenske Europamästaren i sommelleri Arvid Rosengren gick som väntat vidare till semifinal i sommelier-VM som just nu pågår i Mendoza, i Argentina. Även Robert Andersson Sveriges nationella kandidat gick vidare till semifinal.I övrigt nordisk skräll denna kväll eftersom även Danmarks Christian Thorholt Jacobsen, Heidi Mäkinen, Finland och Henrik Dahl Jansen, Norge, kvalificerade sig till semifinal.

– Jag var aldrig osäker, jag visste att jag hade gjort alla moment så pass bra att det räckte för minst semifinal, om inte ännu bättre, säger Arvid Rosengren. Nu ska jag koppla av och kanske läsa på lite teori ikväll och ladda inför söndagens semifinal. Det skulle kännas dumt om det dyker upp något i morgon och jag har missat något.

Robert Andersson tog sig också vidare bland det 61 kandidater som deltog första omgången.

– En fantastisk framgång för Sverige, men också för Norden som har fem semifinalister av de femton som gick vidare. Det är också väldigt kul att se att alla fyra tjejer som deltog gick vidare, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

– De fanns ingen annan utväg än att vi ska ha två svenskar i semifinalen, säger Sören Polonius, coach för de svenska kandidaterna. De har utvecklats väldigt mycket som personer. Allt utvecklats när man tränar, paletten, den mentala biten hos en tävlingssommelier. Du ska bli bättre det är det handlar om.

Även Japans bägge kandidater Hiroshi Hishida och Satoru Mori gick vidare.

Samtliga kvinnliga tävlande gick vidare utöver Hedi Mäkinen finns nu även Paz Levinson, Argentina, Julie Dupouys, Irland, Elyse Lambert, Kanada i startfältet av semifinalen på söndag.
Samtliga finalister.

Robert Andersson, Sverige,
Christian Jacobsen, Danmark,
Heidi Mäkinen, Finland,
Piotr Pietras, Polen
Rassavkin Alexander, Ryssland
Henrik Dalh Johansen, Norge,
Gareth Ferreira, Sydafrika,
Hiroshi Hishida, Japan,
David Biraud, Frankrike
Elyse Lambert, Kanada,
Julie Dupouys, Irland,
Raimonds Tomsons, Latvia,
Satoru Mori, Japan,
Arvid Rosengren, Sverige



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.168