23948sdkhjf

Idag startar Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Idag inleds kampen om vem som blir svensk mästare i Pizza. I semifinalen tävlar åtta om fyra finalplatser. Båda tävlingarna hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord. Semifinalen startar kl 15.30 idag och finalen imorn den 27 april kl 14.

Juryn har plockat ut åtta tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa åtta tävlande ska idag försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna i morgondagens final.

De åtta som är med i semifinalen (utan inbördes ranking) är:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

– Vi har tre tävlande som var med redan förra året, Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå, Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping och Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping. Nu är det säkert revansch som gäller, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine och arrangör av tävlingen.

Anders Örnevall tycker också det känns bra att de tävlande kommer från hela Sverige, från Kristianstad i söder till Umeå i norr.
– Pizzan har en stark ställning som måltid i hela landet.

De tävlande kommer att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Carina och Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.
Fakta om tävlingen:
Semifinal 26 april, kl 15.30
Final 27 april, kl 14

Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148