Niclas Lundevall vann Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det blev Niclas Lundevall från Fredrik Erikssons restaurang Asplund i Solna som tog hem segern i Pizza-SM 2016. Det blev en spännande tävling där juryn hyllade Niclas Lundevalls ”torskpizza” i modern snabbmatstappning.

Niclas Lundevall är till vardags köksmästare på restaurang Asplund i Solna där han arbetat sedan restaurangen invigdes för 1,5 år sedan.
– Det var min restaurangchef Susanna Skogh och krögaren Fredrik Eriksson som anmälde mig utan att jag visste om det. Men det var bara kul och jag var på gång redan förra året att anmäla men det blev aldrig av.
Och pizzan då? Annorlunda. Hur tänkte du?:
– Försöker sticka ut, våga lite annorlunda och jobba med säsongsanpassade råvaror. Jag gjorde en pepparrotscremefraische i botten, riven riddarost, bakad torsk som är rimmad och lågbakad. På toppen syrade betor, friterad grönkål och kapris samt en äggkräm smaksatt med brynt smör.

Trodde du att du kunde vinna med en ”torskpizza”?
– Jag har provat den på gäster på Asplund för att få synpunkter. Alla förutom en, för övrigt en av delägarna, har gillat den.
Nu kommer vinnarpizzan på menyn nästa vecka. Men det blir i en annan tappning, lite mindre och med en sallad till. Det är vårt pizzakoncept.

Niclas Lundevall är 30 år, sambo, ett barn. Har jobbat som kock i 12 år, och han började för övrigt sin kockkarriär hos sin nuvarande chef Fredrik Eriksson på Villa Källhagen.

I finalen tävlade förutom Niclas Lundevall, Narin Yusein som driver en egen pizzeria i Kristianstad, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro från Giro Pizzeria i Stockholm.

Mer information om finalen finns på www.pizza-sm.se


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.153