Niclas Lundevall vann Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det blev Niclas Lundevall från Fredrik Erikssons restaurang Asplund i Solna som tog hem segern i Pizza-SM 2016. Det blev en spännande tävling där juryn hyllade Niclas Lundevalls ”torskpizza” i modern snabbmatstappning.

Niclas Lundevall är till vardags köksmästare på restaurang Asplund i Solna där han arbetat sedan restaurangen invigdes för 1,5 år sedan.
– Det var min restaurangchef Susanna Skogh och krögaren Fredrik Eriksson som anmälde mig utan att jag visste om det. Men det var bara kul och jag var på gång redan förra året att anmäla men det blev aldrig av.
Och pizzan då? Annorlunda. Hur tänkte du?:
– Försöker sticka ut, våga lite annorlunda och jobba med säsongsanpassade råvaror. Jag gjorde en pepparrotscremefraische i botten, riven riddarost, bakad torsk som är rimmad och lågbakad. På toppen syrade betor, friterad grönkål och kapris samt en äggkräm smaksatt med brynt smör.

Trodde du att du kunde vinna med en ”torskpizza”?
– Jag har provat den på gäster på Asplund för att få synpunkter. Alla förutom en, för övrigt en av delägarna, har gillat den.
Nu kommer vinnarpizzan på menyn nästa vecka. Men det blir i en annan tappning, lite mindre och med en sallad till. Det är vårt pizzakoncept.

Niclas Lundevall är 30 år, sambo, ett barn. Har jobbat som kock i 12 år, och han började för övrigt sin kockkarriär hos sin nuvarande chef Fredrik Eriksson på Villa Källhagen.

I finalen tävlade förutom Niclas Lundevall, Narin Yusein som driver en egen pizzeria i Kristianstad, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro från Giro Pizzeria i Stockholm.

Mer information om finalen finns på www.pizza-sm.se


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

I spåren av den blomstrande ölindustrin har delstaten Oregon introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Nyhetsbrev

Ny hos Poppels

Arkiv

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.299