Niclas Lundevall vann Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det blev Niclas Lundevall från Fredrik Erikssons restaurang Asplund i Solna som tog hem segern i Pizza-SM 2016. Det blev en spännande tävling där juryn hyllade Niclas Lundevalls ”torskpizza” i modern snabbmatstappning.

Niclas Lundevall är till vardags köksmästare på restaurang Asplund i Solna där han arbetat sedan restaurangen invigdes för 1,5 år sedan.
– Det var min restaurangchef Susanna Skogh och krögaren Fredrik Eriksson som anmälde mig utan att jag visste om det. Men det var bara kul och jag var på gång redan förra året att anmäla men det blev aldrig av.
Och pizzan då? Annorlunda. Hur tänkte du?:
– Försöker sticka ut, våga lite annorlunda och jobba med säsongsanpassade råvaror. Jag gjorde en pepparrotscremefraische i botten, riven riddarost, bakad torsk som är rimmad och lågbakad. På toppen syrade betor, friterad grönkål och kapris samt en äggkräm smaksatt med brynt smör.

Trodde du att du kunde vinna med en ”torskpizza”?
– Jag har provat den på gäster på Asplund för att få synpunkter. Alla förutom en, för övrigt en av delägarna, har gillat den.
Nu kommer vinnarpizzan på menyn nästa vecka. Men det blir i en annan tappning, lite mindre och med en sallad till. Det är vårt pizzakoncept.

Niclas Lundevall är 30 år, sambo, ett barn. Har jobbat som kock i 12 år, och han började för övrigt sin kockkarriär hos sin nuvarande chef Fredrik Eriksson på Villa Källhagen.

I finalen tävlade förutom Niclas Lundevall, Narin Yusein som driver en egen pizzeria i Kristianstad, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro från Giro Pizzeria i Stockholm.

Mer information om finalen finns på www.pizza-sm.se


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han är årets Pizzabagare

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM

Klart: De går vidare i Pizza-SM

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

De startar Sveriges första bryggeri för energidrycker

Bolaget 13:e Protein import köper småländskt Kopparbergsbryggeri – siktar mot en produktion av minst 20 miljoner burkar om året.

Convinis nya vd ska leda expansion

Mats Palmquist är ny vd för leverantören, som vill växa både i Sverige och internationellt.

Live: Se Pizza-SM här!

Direktsändning direkt från tävlingen på GastroNord.

Coca-cola gick bättre än väntat

Nyhetsbrev

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Arkiv

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Foodtruck à la Pontus

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Sänd till en kollega

0.121