23948sdkhjf

Frantzén stänger i Gamla stan, öppnar nytt 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Björn Frantzén stänger tvåstjärniga restaurang Frantzén i Gamla stan den 9 juli. Restaurangen återuppstår 2017 på ny adress, där det utlovas en total förändring av helhetsupplevelsen på Frantzén.



Restaurant Frantzén belönades Frantzén i februari med två stjärnor i Guide Michelin för sjätte året i rad. Nu stänger restaurangen för att återuppstå i en ny skepnad och på en ny adress i Stockholm.

– Det tog oss flera tusen rätter att komma dit vi är idag. Men vårt nära decennium i lokalen på Lilla Nygatan var en uppvärmning. Det är nu dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger Björn Frantzén.

När Frantzén öppnade 2008 arbetade totalt två personer på restaurangen. Idag är personalstyrkan ett team på 18 medarbetare vilket innebär en stor utmaning för restaurangen på Lilla Nygatan.

Den nya restaurangen kommer att drivas av Björn Frantzén samt den nuvarande köksmästaren Marcus Jernmark.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09