23948sdkhjf

Smaka på Stockholm fyller 25 

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

2-6 juni blir Kungsträdgården i Stockholm återigen en gastronomisk mötesplats när Smaka på Stockholm hålls. I år fyller festivalen 25 år och gästas bland annat av Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki.

Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler där flera av landets främsta kockar, restauranger och foodtrucks samlas varje år. Under de senaste åren har utbudet utvecklats med helt nya deltagare. De består bland annat av gästspelande krögare från norr till söder vilket ger besökarna ännu fler matupplevelser. Med publikrekord på över
350 000 besökare har matfestivalen blivit en av de största i världen.

Bland alla aktiviteter märks bland annat att under var sin dag flyttar Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki in i den nya pop-up-krogen tillsammans med flera av Sveriges främsta kockar. Här serverar de sina signaturrätter och en mini-3-rätters-meny.
Från Fäviken i Jämtland gästspelar Magnus Nilsson med sin välkända Korvkiosk från Åre. Ulf Wagner och Gustav Trägårdh tar med sina specialrätter från Sjömagasinet i Göteborg för ett gästspel i huvudstaden.
En nyhet för året är öppnandet av ett nytt salutorg med matupplevelser från hela Sverige. Här samlas 30 av landets bagare och mjölnare under ledning av Sébastien Boudet, samt över 40 mathantverkare som förädlar de främsta svenska råvarorna. Hos mathanverkarna kan besökare få smaka på allt från ost, charkuterier, must och saft, samt köpa med sig produkterna hem.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098