Smaka på Stockholm fyller 25 

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

2-6 juni blir Kungsträdgården i Stockholm återigen en gastronomisk mötesplats när Smaka på Stockholm hålls. I år fyller festivalen 25 år och gästas bland annat av Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki.

Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler där flera av landets främsta kockar, restauranger och foodtrucks samlas varje år. Under de senaste åren har utbudet utvecklats med helt nya deltagare. De består bland annat av gästspelande krögare från norr till söder vilket ger besökarna ännu fler matupplevelser. Med publikrekord på över
350 000 besökare har matfestivalen blivit en av de största i världen.

Bland alla aktiviteter märks bland annat att under var sin dag flyttar Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki in i den nya pop-up-krogen tillsammans med flera av Sveriges främsta kockar. Här serverar de sina signaturrätter och en mini-3-rätters-meny.
Från Fäviken i Jämtland gästspelar Magnus Nilsson med sin välkända Korvkiosk från Åre. Ulf Wagner och Gustav Trägårdh tar med sina specialrätter från Sjömagasinet i Göteborg för ett gästspel i huvudstaden.
En nyhet för året är öppnandet av ett nytt salutorg med matupplevelser från hela Sverige. Här samlas 30 av landets bagare och mjölnare under ledning av Sébastien Boudet, samt över 40 mathantverkare som förädlar de främsta svenska råvarorna. Hos mathanverkarna kan besökare få smaka på allt från ost, charkuterier, must och saft, samt köpa med sig produkterna hem.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138