23948sdkhjf

Ulriksdals Wärdshus i ny ägo

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restaurangkoncernen Svenska Brasserier har förvärvat Ulriksdals Wärdshus i Solna från den tidigare ägaren Gunnar Ström. Svenska Brasserier tar över driften från den 1 september.

Svenska Brasserier växer som restaurangkoncern. I portföljen finns numera allt från Riche och Sturehof som startade 1893 respektive 1897 till Luzette som öppnades under 2015. I koncernen ingår även Teatergrillen, Stockholms Matmarknad, Bageri Brillo, BrilloBox och Taverna Brillo.

– Ulriksdals Wärdshus är en fin restaurang i en fantastisk miljö. Med en 148-årig historia blir Ulriksdals Wärdshus vår äldsta restaurang, säger Niklas Nordin, vd för Svenska Brasserier.

Den tidigare ägaren Gunnar Ström har drivit Ulriksdals Wärdshus sedan maj 2000.
– Efter 16 år känner jag mig redo att släppa Ulriksdals Wärdshus som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat.

Ulriksdals Wärdshus öppnade i nuvarande byggnad 1868 sedan Confidencen inte längre ansågs ändamålsvänlig för verksamheten.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.085