Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Frida Ronge med sin nordisk-japanska matlagning gör ett gästspel i juni på Fredrik Erikssons Långbro Värdshus. Men det blir inget klassiskt gästspel à la långa avsmakningsmenyer och vita dukar. Istället bjuds det på ”pop-up” på Långbros Bakficka.

Frida Ronge är åter i Stockholm efter att ha drivit prisbelönta vRÅ i Göteborg sedan 2012. Här ska hon basa över den stora takkrog ovanpå nya hotellet At Six som Petter Stordalen öppnar i mars 2017. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum och på hennes kommande takrestaurang får det svenska och nordiska en touch av Japan på ett helt nytt sätt. Smakprov på detta står på menyn den 17 juni då Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus.
– Förr i tiden var gästspel ofta internationella och arrangerades för att erbjuda kroggästerna något bättre än det egna köket. Numera handlar det snarare om utbyten av högklassisk gastronomi, berättar Fredrik Eriksson. Med Fridas gästspel vill vi ta det ett steg länge; öppna upp för en ny typ av popup-event, enklare och mer avslappnat format.

Det är mötet mellan generationer och olika kokkonst som inspirerar och berikar kocklivet är de båda eniga om. Att etablerade kockar stödjer och uppmuntrar yngre förmågor ger trygghet och potential att utvecklas, medan de nya talangerna bidrar med nya perspektiv på grund av sin oräddhet i skapandet.

-Därför känns det extra kul med det här eventet, säger Frida Ronge. Fredrik Eriksson är en förebild på många sätt och jag är jätteglad att få gästa honom med mina matkreationer.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.111