Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Frida Ronge med sin nordisk-japanska matlagning gör ett gästspel i juni på Fredrik Erikssons Långbro Värdshus. Men det blir inget klassiskt gästspel à la långa avsmakningsmenyer och vita dukar. Istället bjuds det på ”pop-up” på Långbros Bakficka.

Frida Ronge är åter i Stockholm efter att ha drivit prisbelönta vRÅ i Göteborg sedan 2012. Här ska hon basa över den stora takkrog ovanpå nya hotellet At Six som Petter Stordalen öppnar i mars 2017. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum och på hennes kommande takrestaurang får det svenska och nordiska en touch av Japan på ett helt nytt sätt. Smakprov på detta står på menyn den 17 juni då Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus.
– Förr i tiden var gästspel ofta internationella och arrangerades för att erbjuda kroggästerna något bättre än det egna köket. Numera handlar det snarare om utbyten av högklassisk gastronomi, berättar Fredrik Eriksson. Med Fridas gästspel vill vi ta det ett steg länge; öppna upp för en ny typ av popup-event, enklare och mer avslappnat format.

Det är mötet mellan generationer och olika kokkonst som inspirerar och berikar kocklivet är de båda eniga om. Att etablerade kockar stödjer och uppmuntrar yngre förmågor ger trygghet och potential att utvecklas, medan de nya talangerna bidrar med nya perspektiv på grund av sin oräddhet i skapandet.

-Därför känns det extra kul med det här eventet, säger Frida Ronge. Fredrik Eriksson är en förebild på många sätt och jag är jätteglad att få gästa honom med mina matkreationer.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.163