Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Frida Ronge med sin nordisk-japanska matlagning gör ett gästspel i juni på Fredrik Erikssons Långbro Värdshus. Men det blir inget klassiskt gästspel à la långa avsmakningsmenyer och vita dukar. Istället bjuds det på ”pop-up” på Långbros Bakficka.

Frida Ronge är åter i Stockholm efter att ha drivit prisbelönta vRÅ i Göteborg sedan 2012. Här ska hon basa över den stora takkrog ovanpå nya hotellet At Six som Petter Stordalen öppnar i mars 2017. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum och på hennes kommande takrestaurang får det svenska och nordiska en touch av Japan på ett helt nytt sätt. Smakprov på detta står på menyn den 17 juni då Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus.
– Förr i tiden var gästspel ofta internationella och arrangerades för att erbjuda kroggästerna något bättre än det egna köket. Numera handlar det snarare om utbyten av högklassisk gastronomi, berättar Fredrik Eriksson. Med Fridas gästspel vill vi ta det ett steg länge; öppna upp för en ny typ av popup-event, enklare och mer avslappnat format.

Det är mötet mellan generationer och olika kokkonst som inspirerar och berikar kocklivet är de båda eniga om. Att etablerade kockar stödjer och uppmuntrar yngre förmågor ger trygghet och potential att utvecklas, medan de nya talangerna bidrar med nya perspektiv på grund av sin oräddhet i skapandet.

-Därför känns det extra kul med det här eventet, säger Frida Ronge. Fredrik Eriksson är en förebild på många sätt och jag är jätteglad att få gästa honom med mina matkreationer.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.203