Franchisedag på Entreprenörsveckan

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I samband med Entreprenörsveckan i Båstad 20-22 juni blir det en heldag om affärsmodellen Franchise. Det blir en intressant dag både för de som har erfarenhet av franchise och för de som är intresserade av modellen.

Heldagen om franchise kommer bland annat att innehålla punkter som för- och nackdelar med franchise, franchise som affärsmodell och trender inom franchise.

Det blir också workshop där deltagarna kan välja mellan att ingå i en grupp som redan har erfarenhet av franchise och de som är intresserade av affärsmodellen och vill utvecklas inom franchise.
Den första workshopen, med deltagare med erfarenhet, kommer att diskutera följande frågor:
Skillnaden mellan 2-5 till 20-50 enheter, vad bör man tänka på. Talare är Mikael Holmstrand, vd, Garageportexperten.
Digital marknadsföring, för etablerade kedjor behandlas av Hannes Aurell, Director of business development, Jajja Media Group/Google.
Eva Losman Ragnå, Business Sherpa, Madicon, talar kring utbildning och kompetenshöjning inom kedjor, en konkurrensfaktor.
Hur säkerställer du att du har rätt franchisetagare beskrivs av Niclas Hedefalk, Säljchef, 2Secure.
Det blir också franchisejuridik internationellt och vad bör man tänka på innan man etablerar sig i andra länder? Talare är Anders Fernlund, advokat/delägare, Advokatfirman Nova.
Andra frågor som diskuteras är franchise utanför Sverige, vad bör jag tänka på? Talare: Jonas Ideström, Franchisekonsult, Franchisearkitekt. Det blir även en punkt om ekonomiuppföljning och nyckeltal i kedjor, talare: Kristoffer Nord, Visma Services.

För de nyfikna och för de som vill utvecklas inom franchise, kan man lyssna till representant från Franchisegroup som redovisar vad krävs för att bli franchisetagare. Det blir också information om grundläggande franchisejuridik vid uppstart. Talare: Elisabeth Hoffnell Vestin, advokat, Hannes Snellmann.

För mer information om Entreprenörsveckan i Båstad samt om Franchisedagen, www.entreprenorsveckanbastad.se


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128