23948sdkhjf

Franchisedag på Entreprenörsveckan

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I samband med Entreprenörsveckan i Båstad 20-22 juni blir det en heldag om affärsmodellen Franchise. Det blir en intressant dag både för de som har erfarenhet av franchise och för de som är intresserade av modellen.

Heldagen om franchise kommer bland annat att innehålla punkter som för- och nackdelar med franchise, franchise som affärsmodell och trender inom franchise.

Det blir också workshop där deltagarna kan välja mellan att ingå i en grupp som redan har erfarenhet av franchise och de som är intresserade av affärsmodellen och vill utvecklas inom franchise.
Den första workshopen, med deltagare med erfarenhet, kommer att diskutera följande frågor:
Skillnaden mellan 2-5 till 20-50 enheter, vad bör man tänka på. Talare är Mikael Holmstrand, vd, Garageportexperten.
Digital marknadsföring, för etablerade kedjor behandlas av Hannes Aurell, Director of business development, Jajja Media Group/Google.
Eva Losman Ragnå, Business Sherpa, Madicon, talar kring utbildning och kompetenshöjning inom kedjor, en konkurrensfaktor.
Hur säkerställer du att du har rätt franchisetagare beskrivs av Niclas Hedefalk, Säljchef, 2Secure.
Det blir också franchisejuridik internationellt och vad bör man tänka på innan man etablerar sig i andra länder? Talare är Anders Fernlund, advokat/delägare, Advokatfirman Nova.
Andra frågor som diskuteras är franchise utanför Sverige, vad bör jag tänka på? Talare: Jonas Ideström, Franchisekonsult, Franchisearkitekt. Det blir även en punkt om ekonomiuppföljning och nyckeltal i kedjor, talare: Kristoffer Nord, Visma Services.

För de nyfikna och för de som vill utvecklas inom franchise, kan man lyssna till representant från Franchisegroup som redovisar vad krävs för att bli franchisetagare. Det blir också information om grundläggande franchisejuridik vid uppstart. Talare: Elisabeth Hoffnell Vestin, advokat, Hannes Snellmann.

För mer information om Entreprenörsveckan i Båstad samt om Franchisedagen, www.entreprenorsveckanbastad.se
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095