Innovationer i Måltidsnäringen med R&S i Båstad

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nu är det dags för årets inspirerande sommarnöje. Entreprenörsveckan går av stapeln i Båstad i midsommarveckan och R&S är på plats. Med i verkligheten och nuet bjuder R&S in till en seminariedag med både jordnära erfarenheter och hisnande framtidsperspektiv. Innovationer i måltidsnäringen är ett forum där praktiker och teoretiker möts. Idéer och visioner, men också erfarenheter och utmaningar i måltidsnäringen präglar dagen och möjligheter till näringsrika nätverk är obegränsade.

Nu snackar vi innovationer Så här se programmet ut: 10.30 Inledning Lisbeth Rauden, chefredaktör, RS.

10.40 Mindre svinn ger mer pengar med Johan Gottberg. Han utsågs till Årets Hållbarhets Kock 2014, har tidigare varit verksam på K-Märkt i Stockholm som utmärkte sig för sitt innovativa sätt med att skapa day-to- day menyer av premiumråvaror från leverantörernas överskott. I dag är han frilansade kock och konsult.

11.15 Helsingborg vill skapa svensk NOMA-effekt. Rikard Nilsson, projektledare vid Food Evolution Center i Helsingborg och kock. Han har tidigare varit tv-kock och krögare i Torekov, arbetar numera bland annat som rådgivare, inspiratör och föreläsare.

12.00 Debatt:

Alla vill ha måltider, men ingen vill gno. Hur ska kompetensförsörjning i de areella näringarna och Horeca ske? Bakgrunden är den problematik det finns både inom restaurangnäringen och jordbruksnäringen nä det gälla att rekrytera och behålla personal och locka unga till en karriär i dessa branscher. Vi hoppas på en konstruktiv och förutsättningslös debatt med nya uppslag. Medverkar gör

Fredrik Lundegård , Årets Bartender och krögare på Mat&Destillat i Lund, en restaurang som startades av två matsalsproffs och inte som vanligtvis av kockar. Hur påverkar det rekryteringen av matsalspersonal är en intressant aspekt.

Bengt Persson, lantbrukare och engagerad i utbildningsfrågor bland annat som styrelseledamot i Sveriges Lantbruks Universitet och verksam inom Kungliga Skogs Och Lantbruksakademien.

Magdalena Lilja och Ralf Pedersen från Svenska Kockars Förening i Skåne med perspektiv på hur yrkeslivet faktiskt ser ut för dagens kockar.

13.30 Hållbara smarta städer – Innovationer för urban matproduktion

Sepehr Mousavizadeh., agroekolog, Plantagon International. Plantagon har utvecklat ett koncept för vertikala växthusodlingar Syftet är att möjliggöra odlingar i stadsmiljöer med hållbarhet och minskade biogasutsläpp genom kortare transporter och skapa säkrare livsmedelsproduktion.

14.30 Nytänk och innovation inom offentliga måltiden . Gott och enkelt – innovationer för beställning av mat för äldre i hemmen Mikael Byström, Livsmedelsakademin Lustfyllda luncher – måltidsglädje och nya måltidsmiljöer i skolor Lill Spenninge, Livsmedelsakademin. Plantagon har utvecklat ett koncept för vertikal växthusodlingar i stadsmiljö.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115