23948sdkhjf

Innovationer i Måltidsnäringen med R&S i Båstad

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nu är det dags för årets inspirerande sommarnöje. Entreprenörsveckan går av stapeln i Båstad i midsommarveckan och R&S är på plats. Med i verkligheten och nuet bjuder R&S in till en seminariedag med både jordnära erfarenheter och hisnande framtidsperspektiv. Innovationer i måltidsnäringen är ett forum där praktiker och teoretiker möts. Idéer och visioner, men också erfarenheter och utmaningar i måltidsnäringen präglar dagen och möjligheter till näringsrika nätverk är obegränsade.

Nu snackar vi innovationer Så här se programmet ut: 10.30 Inledning Lisbeth Rauden, chefredaktör, RS.

10.40 Mindre svinn ger mer pengar med Johan Gottberg. Han utsågs till Årets Hållbarhets Kock 2014, har tidigare varit verksam på K-Märkt i Stockholm som utmärkte sig för sitt innovativa sätt med att skapa day-to- day menyer av premiumråvaror från leverantörernas överskott. I dag är han frilansade kock och konsult.

11.15 Helsingborg vill skapa svensk NOMA-effekt. Rikard Nilsson, projektledare vid Food Evolution Center i Helsingborg och kock. Han har tidigare varit tv-kock och krögare i Torekov, arbetar numera bland annat som rådgivare, inspiratör och föreläsare.

12.00 Debatt:

Alla vill ha måltider, men ingen vill gno. Hur ska kompetensförsörjning i de areella näringarna och Horeca ske? Bakgrunden är den problematik det finns både inom restaurangnäringen och jordbruksnäringen nä det gälla att rekrytera och behålla personal och locka unga till en karriär i dessa branscher. Vi hoppas på en konstruktiv och förutsättningslös debatt med nya uppslag. Medverkar gör

Fredrik Lundegård , Årets Bartender och krögare på Mat&Destillat i Lund, en restaurang som startades av två matsalsproffs och inte som vanligtvis av kockar. Hur påverkar det rekryteringen av matsalspersonal är en intressant aspekt.

Bengt Persson, lantbrukare och engagerad i utbildningsfrågor bland annat som styrelseledamot i Sveriges Lantbruks Universitet och verksam inom Kungliga Skogs Och Lantbruksakademien.

Magdalena Lilja och Ralf Pedersen från Svenska Kockars Förening i Skåne med perspektiv på hur yrkeslivet faktiskt ser ut för dagens kockar.

13.30 Hållbara smarta städer – Innovationer för urban matproduktion

Sepehr Mousavizadeh., agroekolog, Plantagon International. Plantagon har utvecklat ett koncept för vertikala växthusodlingar Syftet är att möjliggöra odlingar i stadsmiljöer med hållbarhet och minskade biogasutsläpp genom kortare transporter och skapa säkrare livsmedelsproduktion.

14.30 Nytänk och innovation inom offentliga måltiden . Gott och enkelt – innovationer för beställning av mat för äldre i hemmen Mikael Byström, Livsmedelsakademin Lustfyllda luncher – måltidsglädje och nya måltidsmiljöer i skolor Lill Spenninge, Livsmedelsakademin. Plantagon har utvecklat ett koncept för vertikal växthusodlingar i stadsmiljö.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här öppnar Linnea & Basilika

Arkiv

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

2

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132