23948sdkhjf

Innovationer i Måltidsnäringen med R&S i Båstad

Nu är det dags för årets inspirerande sommarnöje. Entreprenörsveckan går av stapeln i Båstad i midsommarveckan och R&S är på plats. Med i verkligheten och nuet bjuder R&S in till en seminariedag med både jordnära erfarenheter och hisnande framtidsperspektiv. Innovationer i måltidsnäringen är ett forum där praktiker och teoretiker möts. Idéer och visioner, men också erfarenheter och utmaningar i måltidsnäringen präglar dagen och möjligheter till näringsrika nätverk är obegränsade.
Nu snackar vi innovationer Så här se programmet ut: 10.30 Inledning Lisbeth Rauden, chefredaktör, RS.

10.40 Mindre svinn ger mer pengar med Johan Gottberg. Han utsågs till Årets Hållbarhets Kock 2014, har tidigare varit verksam på K-Märkt i Stockholm som utmärkte sig för sitt innovativa sätt med att skapa day-to- day menyer av premiumråvaror från leverantörernas överskott. I dag är han frilansade kock och konsult.

11.15 Helsingborg vill skapa svensk NOMA-effekt. Rikard Nilsson, projektledare vid Food Evolution Center i Helsingborg och kock. Han har tidigare varit tv-kock och krögare i Torekov, arbetar numera bland annat som rådgivare, inspiratör och föreläsare.

12.00 Debatt:

Alla vill ha måltider, men ingen vill gno. Hur ska kompetensförsörjning i de areella näringarna och Horeca ske? Bakgrunden är den problematik det finns både inom restaurangnäringen och jordbruksnäringen nä det gälla att rekrytera och behålla personal och locka unga till en karriär i dessa branscher. Vi hoppas på en konstruktiv och förutsättningslös debatt med nya uppslag. Medverkar gör

Fredrik Lundegård , Årets Bartender och krögare på Mat&Destillat i Lund, en restaurang som startades av två matsalsproffs och inte som vanligtvis av kockar. Hur påverkar det rekryteringen av matsalspersonal är en intressant aspekt.

Bengt Persson, lantbrukare och engagerad i utbildningsfrågor bland annat som styrelseledamot i Sveriges Lantbruks Universitet och verksam inom Kungliga Skogs Och Lantbruksakademien.

Magdalena Lilja och Ralf Pedersen från Svenska Kockars Förening i Skåne med perspektiv på hur yrkeslivet faktiskt ser ut för dagens kockar.

13.30 Hållbara smarta städer – Innovationer för urban matproduktion

Sepehr Mousavizadeh., agroekolog, Plantagon International. Plantagon har utvecklat ett koncept för vertikala växthusodlingar Syftet är att möjliggöra odlingar i stadsmiljöer med hållbarhet och minskade biogasutsläpp genom kortare transporter och skapa säkrare livsmedelsproduktion.

14.30 Nytänk och innovation inom offentliga måltiden . Gott och enkelt – innovationer för beställning av mat för äldre i hemmen Mikael Byström, Livsmedelsakademin Lustfyllda luncher – måltidsglädje och nya måltidsmiljöer i skolor Lill Spenninge, Livsmedelsakademin. Plantagon har utvecklat ett koncept för vertikal växthusodlingar i stadsmiljö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062