23948sdkhjf

Full gas för grön gas på Svenska Brasserier

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Svenska Brasseriers restauranger, där bland annat Sturehof och Riche ingår, börjar tillaga maten med 100 procent grön gas. Krogarna har tecknat ett avtal med Stockholm Gas som kommer att leverera 100 procent biogas.



Svenska Brasseriers restauranger, där bland annat Sturehof och Riche ingår, börjar tillaga maten med 100 procent grön gas. Krogarna har tecknat ett avtal med Stockholm Gas som kommer att leverera 100 procent biogas.

– Det känns självklart att våra restauranger nu övergår till att tillaga mat av förnybar energi. Att utveckla hållbarheten är en fråga som jag drivit länge vilket gör det extra spännande då vi med biogasen tar ett större ansvar för miljön, säger Pg Nilsson, Svenska Brasseriers grundare och huvudägare.

Med biogasen får restaurangerna ett kretsloppstänkande där matavfall och annat organiskt material tas tillvara för att framställa gas. Restprodukten blir naturligt gödsel som kan användas för att odla ny, bra mat.

– Samarbetet med restaurangerna inom Svenska Brasserier ser vi som en viktig affär. Att laga mat på gas har länge varit proffskockarnas val. Restaurangbranschens stora intresse för närproducerat, ekologiskt och småskaligt talar för att intresset för hållbar tillagning genom biogas kommer öka. Vi tycker det känns bra att kunna hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt, säger Renée Josefsson, VD på Stockholm Gas.

Stockholm stads målsättning till år 2020 är att minst 70 procent av stockholmarnas matavfall ska samlas in för att kunna ombildas till biogas.

I årets White Guide introduceras också en märkning av restauranger som lagar mat cirkulärt genom biogas som får den nya symbolen 100% biogas.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158