Full gas för grön gas på Svenska Brasserier

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Svenska Brasseriers restauranger, där bland annat Sturehof och Riche ingår, börjar tillaga maten med 100 procent grön gas. Krogarna har tecknat ett avtal med Stockholm Gas som kommer att leverera 100 procent biogas.



Svenska Brasseriers restauranger, där bland annat Sturehof och Riche ingår, börjar tillaga maten med 100 procent grön gas. Krogarna har tecknat ett avtal med Stockholm Gas som kommer att leverera 100 procent biogas.

– Det känns självklart att våra restauranger nu övergår till att tillaga mat av förnybar energi. Att utveckla hållbarheten är en fråga som jag drivit länge vilket gör det extra spännande då vi med biogasen tar ett större ansvar för miljön, säger Pg Nilsson, Svenska Brasseriers grundare och huvudägare.

Med biogasen får restaurangerna ett kretsloppstänkande där matavfall och annat organiskt material tas tillvara för att framställa gas. Restprodukten blir naturligt gödsel som kan användas för att odla ny, bra mat.

– Samarbetet med restaurangerna inom Svenska Brasserier ser vi som en viktig affär. Att laga mat på gas har länge varit proffskockarnas val. Restaurangbranschens stora intresse för närproducerat, ekologiskt och småskaligt talar för att intresset för hållbar tillagning genom biogas kommer öka. Vi tycker det känns bra att kunna hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt, säger Renée Josefsson, VD på Stockholm Gas.

Stockholm stads målsättning till år 2020 är att minst 70 procent av stockholmarnas matavfall ska samlas in för att kunna ombildas till biogas.

I årets White Guide introduceras också en märkning av restauranger som lagar mat cirkulärt genom biogas som får den nya symbolen 100% biogas.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126