Tågkrock blev ny glass

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I april spårade ett chartrat tåg spårade ur på centralstationen i Karlstad. Ingen skadades, men tågtrafiken drabbades av störningar skriver svt.se. Krögaren Kjell Björnstad, en av delägarna i restaurang Terrassen i Karlstad blev inspirerad av olyckan – till att göra en glass.

– De som var här med tåget hette SKÅJ, Stockholms kultursällskap för ånga och järnväg, och de skulle Lars Lerinmuseet, säger Kjell Björnstad till svt.se. Då fantiserade jag om att Lars Lerin stod på perrongen och fick se hur tåget fortsatte förbi betongsuggan och ut på taket till Pressbyrån. Det blev en riktig kulturkrock!

Smakmässigt är även glassen en krock: rabarber, vanlij, ingefära, kaffe och mynta-limesås.

Kjell Björnstad driver Terassen med Bo-Göran Bola, där de sedan lite mer än tio år driver en Glasseria, nykomlingen Kulturkrocken syns på Terrassens glasskarta längst ned till höger.

På hemsidan beskriver de Glasserian: " En mötesplats för matintresserade och glassälskare åker långväga för en unik och kreativ glassupplevelse. Kôrvglassen-Ack Värmland, är ett typiskt exempel. En glass sprungen ur den värmländska korvkioskens betydelse för bygden. Stôlligt, javisst men så fungerar det hos oss

Utgångspunkten i terrassens glasstillverkning är rena råvaror som förädlas i det egna köket. Främst baserat på lokala leverantörer och när det är möjligt tillägg med ekologi och Fairtrade.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145