Tågkrock blev ny glass

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I april spårade ett chartrat tåg spårade ur på centralstationen i Karlstad. Ingen skadades, men tågtrafiken drabbades av störningar skriver svt.se. Krögaren Kjell Björnstad, en av delägarna i restaurang Terrassen i Karlstad blev inspirerad av olyckan – till att göra en glass.

– De som var här med tåget hette SKÅJ, Stockholms kultursällskap för ånga och järnväg, och de skulle Lars Lerinmuseet, säger Kjell Björnstad till svt.se. Då fantiserade jag om att Lars Lerin stod på perrongen och fick se hur tåget fortsatte förbi betongsuggan och ut på taket till Pressbyrån. Det blev en riktig kulturkrock!

Smakmässigt är även glassen en krock: rabarber, vanlij, ingefära, kaffe och mynta-limesås.

Kjell Björnstad driver Terassen med Bo-Göran Bola, där de sedan lite mer än tio år driver en Glasseria, nykomlingen Kulturkrocken syns på Terrassens glasskarta längst ned till höger.

På hemsidan beskriver de Glasserian: " En mötesplats för matintresserade och glassälskare åker långväga för en unik och kreativ glassupplevelse. Kôrvglassen-Ack Värmland, är ett typiskt exempel. En glass sprungen ur den värmländska korvkioskens betydelse för bygden. Stôlligt, javisst men så fungerar det hos oss

Utgångspunkten i terrassens glasstillverkning är rena råvaror som förädlas i det egna köket. Främst baserat på lokala leverantörer och när det är möjligt tillägg med ekologi och Fairtrade.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.132