Tågkrock blev ny glass

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I april spårade ett chartrat tåg spårade ur på centralstationen i Karlstad. Ingen skadades, men tågtrafiken drabbades av störningar skriver svt.se. Krögaren Kjell Björnstad, en av delägarna i restaurang Terrassen i Karlstad blev inspirerad av olyckan – till att göra en glass.

– De som var här med tåget hette SKÅJ, Stockholms kultursällskap för ånga och järnväg, och de skulle Lars Lerinmuseet, säger Kjell Björnstad till svt.se. Då fantiserade jag om att Lars Lerin stod på perrongen och fick se hur tåget fortsatte förbi betongsuggan och ut på taket till Pressbyrån. Det blev en riktig kulturkrock!

Smakmässigt är även glassen en krock: rabarber, vanlij, ingefära, kaffe och mynta-limesås.

Kjell Björnstad driver Terassen med Bo-Göran Bola, där de sedan lite mer än tio år driver en Glasseria, nykomlingen Kulturkrocken syns på Terrassens glasskarta längst ned till höger.

På hemsidan beskriver de Glasserian: " En mötesplats för matintresserade och glassälskare åker långväga för en unik och kreativ glassupplevelse. Kôrvglassen-Ack Värmland, är ett typiskt exempel. En glass sprungen ur den värmländska korvkioskens betydelse för bygden. Stôlligt, javisst men så fungerar det hos oss

Utgångspunkten i terrassens glasstillverkning är rena råvaror som förädlas i det egna köket. Främst baserat på lokala leverantörer och när det är möjligt tillägg med ekologi och Fairtrade.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.146