23948sdkhjf

Tågkrock blev ny glass

I april spårade ett chartrat tåg spårade ur på centralstationen i Karlstad. Ingen skadades, men tågtrafiken drabbades av störningar skriver svt.se. Krögaren Kjell Björnstad, en av delägarna i restaurang Terrassen i Karlstad blev inspirerad av olyckan – till att göra en glass.
– De som var här med tåget hette SKÅJ, Stockholms kultursällskap för ånga och järnväg, och de skulle Lars Lerinmuseet, säger Kjell Björnstad till svt.se. Då fantiserade jag om att Lars Lerin stod på perrongen och fick se hur tåget fortsatte förbi betongsuggan och ut på taket till Pressbyrån. Det blev en riktig kulturkrock!

Smakmässigt är även glassen en krock: rabarber, vanlij, ingefära, kaffe och mynta-limesås.

Kjell Björnstad driver Terassen med Bo-Göran Bola, där de sedan lite mer än tio år driver en Glasseria, nykomlingen Kulturkrocken syns på Terrassens glasskarta längst ned till höger.

På hemsidan beskriver de Glasserian: " En mötesplats för matintresserade och glassälskare åker långväga för en unik och kreativ glassupplevelse. Kôrvglassen-Ack Värmland, är ett typiskt exempel. En glass sprungen ur den värmländska korvkioskens betydelse för bygden. Stôlligt, javisst men så fungerar det hos oss

Utgångspunkten i terrassens glasstillverkning är rena råvaror som förädlas i det egna köket. Främst baserat på lokala leverantörer och när det är möjligt tillägg med ekologi och Fairtrade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094