23948sdkhjf

Ny restaurang i Haparanda-Torneoå

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Ny restaurang öppnar på gränsen mellan Haparanda och Torneå. Namnet är Bistro Border, på menyn finns både finska och svenska rätter, så småningom serveras även rysk och kaukasisk mat.

Bistro Border kommer att ha tio anställda och planen är att öppna den 18 juni. Till en början kommer det att serveras svenska och finska maträtter.

– I framtiden har vi planer på att även servera rysk och kaukasisk mat, säger restaurangägaren, Mekti Farajev.

– Och vi kommer att använda oss så mycket som möjligt av lokalproducerade råvaror.

Seija Satokangas ska arbeta som kock och servitris på och hon tycker att framtiden för restaurangen ser ljus ut.

– Vi räknar med kunder från både svenska och finska sidan. Samt resenärer som passerar i resecentrum, säger hon.Både Farajev och Satokangas är eniga med restaurangens motto.

– Det viktigaste är servicen, vi vill ha hundra procent nöjda kunder.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.103