23948sdkhjf

Kockar har nyckelroll i Stordalens EAT- Forum

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I dag och i morgon genomför Stordalen Foundation med Gunhild Stordalen i främsta ledet EAT Stockholm Food Forum för tredje gången. Fokus är att få en balans mellan hälsa och hållbarhet samt den epidemiska övervikten, fetman samt undernäring som står högt på agendan. Fem teman har skapats, kockarna har en nyckelroll.

Lägg fem dessa fem C på minnet. De är huvudrollsinnehavarna i den matrevolution som Gunhild Stordalen vill skapa: COMMISSIONS, som består av experter från olika områden. CITIES, Städer har alltid varit drivande i livsmedelsutveckling, med ökad inflyttning till världens storstäder blir dessa allt viktigare. På EAT i dag var fyra städer i norden representerade genom: Boel Godner Södertälje, Dagur Bergporuson Eggertsson, Reykjavik, Raymond Johansen, Oslo, Pia Allerslev, Köpenhamn.

Nästa är C är COMPANIES företag, därefter som sagt CHEFS, kockar och sist men inte minst CONSUMERS konsumenter.

Ett riktigt brandtal för sambandet mellan hälsa och mat höll Jamie Oliver , som berättade om den viktiga milstolpen när han lyckades genomdriva sockerskatt på läsk i Storbritanien samt hur inspirerad han är av att läsa näringslära. Han riktar sin kritik främst mot stora kedjor som Coca Cola och MacDonalds.

– Kapitalism är bra, men i vissa fall får en del människor alldeles för stor makt, och då måste vi få dem att ta ansvar och göra bättre produkter, sa Jamie Oliver bland annat.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138