23948sdkhjf

Kockar har nyckelroll i Stordalens EAT- Forum

I dag och i morgon genomför Stordalen Foundation med Gunhild Stordalen i främsta ledet EAT Stockholm Food Forum för tredje gången. Fokus är att få en balans mellan hälsa och hållbarhet samt den epidemiska övervikten, fetman samt undernäring som står högt på agendan. Fem teman har skapats, kockarna har en nyckelroll.
Lägg fem dessa fem C på minnet. De är huvudrollsinnehavarna i den matrevolution som Gunhild Stordalen vill skapa: COMMISSIONS, som består av experter från olika områden. CITIES, Städer har alltid varit drivande i livsmedelsutveckling, med ökad inflyttning till världens storstäder blir dessa allt viktigare. På EAT i dag var fyra städer i norden representerade genom: Boel Godner Södertälje, Dagur Bergporuson Eggertsson, Reykjavik, Raymond Johansen, Oslo, Pia Allerslev, Köpenhamn.

Nästa är C är COMPANIES företag, därefter som sagt CHEFS, kockar och sist men inte minst CONSUMERS konsumenter.

Ett riktigt brandtal för sambandet mellan hälsa och mat höll Jamie Oliver , som berättade om den viktiga milstolpen när han lyckades genomdriva sockerskatt på läsk i Storbritanien samt hur inspirerad han är av att läsa näringslära. Han riktar sin kritik främst mot stora kedjor som Coca Cola och MacDonalds.

– Kapitalism är bra, men i vissa fall får en del människor alldeles för stor makt, och då måste vi få dem att ta ansvar och göra bättre produkter, sa Jamie Oliver bland annat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079