Kockar har nyckelroll i Stordalens EAT- Forum

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I dag och i morgon genomför Stordalen Foundation med Gunhild Stordalen i främsta ledet EAT Stockholm Food Forum för tredje gången. Fokus är att få en balans mellan hälsa och hållbarhet samt den epidemiska övervikten, fetman samt undernäring som står högt på agendan. Fem teman har skapats, kockarna har en nyckelroll.

Lägg fem dessa fem C på minnet. De är huvudrollsinnehavarna i den matrevolution som Gunhild Stordalen vill skapa: COMMISSIONS, som består av experter från olika områden. CITIES, Städer har alltid varit drivande i livsmedelsutveckling, med ökad inflyttning till världens storstäder blir dessa allt viktigare. På EAT i dag var fyra städer i norden representerade genom: Boel Godner Södertälje, Dagur Bergporuson Eggertsson, Reykjavik, Raymond Johansen, Oslo, Pia Allerslev, Köpenhamn.

Nästa är C är COMPANIES företag, därefter som sagt CHEFS, kockar och sist men inte minst CONSUMERS konsumenter.

Ett riktigt brandtal för sambandet mellan hälsa och mat höll Jamie Oliver , som berättade om den viktiga milstolpen när han lyckades genomdriva sockerskatt på läsk i Storbritanien samt hur inspirerad han är av att läsa näringslära. Han riktar sin kritik främst mot stora kedjor som Coca Cola och MacDonalds.

– Kapitalism är bra, men i vissa fall får en del människor alldeles för stor makt, och då måste vi få dem att ta ansvar och göra bättre produkter, sa Jamie Oliver bland annat.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Nyhetsbrev

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Arkiv

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.211