23948sdkhjf

La Cité du Vin, vinets egen stad

Nu har vinet fått ett eget museum i Bordeaux. Inrymt i en spännande arkitektonisk skapelse som inspirerats av ett vin som virvlar i ett glas. Här finns också en restaurang på sjunde våningen och en vinbar, och en vinkällare med över 14 000 viner. Muséet öppnade i slutet av maj.

Här får besökaren olika perspektiv på vin, över hela världen, i olika kulturer, genom historien och olika civilisationer. Det är genom interaktivitet och känslor, upplevelser och fantasi som besökaren leds till ny kunskap genom fasta och tillfälliga utställningar.


Under fotbolls-EM genomförs också vinprovningar kopplat till de pågående finalerna. Igår var det provning av ungerska och österrikiska viner för de som inte fått biljett till matchen som pågick i arenan i Bordeaux. Ungern slog Österrike och i vinmatchen var det också ungersk Tokajer som tog hem seger.


I la Cité du Vin finns också:


Reading room, multimedia avdelning med flerspråkig dokumentation. Vidare butiken La Cité du Vin boutique och restaurangen Le 7 panoramic restaurant, med en vinlista med med över 500 olika viner från hela världen. Vinbaren Latitude20 med över 50 olika viner på glas och en vinkällare med 14 000 olika viner från 80 olika vinproducerande länder. Parken La Cité du Vin gardens ,

Projektet drivs av stiftelsen The Fondation pour la culture et les civilisations du vin.


Museet är öppet dagligen från 09.30 - 07.30.


Länk till hemsidan för La Cité du Vin

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063