Franchisedagen på Entreprenörsveckan

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Reitan Convenience Group är en av många framgångsrika franchisekedjor i Sverige. Vdn Magnus Carlsson ger sin syn på franchise när han talar på Franchisedagen den 20 juni. på Entreprenörsveckans första dag.

Hallå Magnus Carlsson, vd på Reitan Convenience Sverige, du ska sammanfatta Franchisedagen under Entreprenörsveckan i Båstad. Vad är temat på ditt anförande?
– Temat är Egenintresse - Drivkraft för framgångsrika företag. Temat i sig är en bra sammanfattning på vad franchise är. Där tagare och givare båda har ett egenintresse av att det gemensamma företaget växer, då blir vi framgångsrika.

Berätta lite mer om Reitan Convenience och hur ni jobbar med franchise.
– Reitan Convenience Sverige AB driver två butikskoncept, Pressbyrån och 7-Eleven och alla butiker, 500 stycken, är franchisedrivna. Vi tror på en renodlad modell, där egenintresset hos varje företagare är drivkraften för att bolaget växer, det är och har varit väldigt framgångrikt där vår tillväxt varje år överstigit convenience-branschen. Vårt servicekontor är till för att skapa rätt och en bra verktygslåda för varje butik. Allt startar och slutar i butik.

Varför är just franchise så framgångsrikt för de entreprenörer som jobbar med mat och dryck?
– Jag tror franchise är framgångsrikt för alla bolag där det är många mindre enheter som möter kund. Det skapar en möjlighet att finna stordriftsfördelar på servicekontoret som den mindre enheten hade haft svårt att skapa själv, och de kan i franchismodellen ha full fokusering på kundmötet.

Hur vill du att franchise ska utvecklas i Sverige?
– Min bedömning är att franchise kommer fortsätta utvecklas positivt, just av den anledningen att det finns ett egenintresse som drivkraft hos båda parter.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.169