23948sdkhjf

IKEA öppnar krog i Paris

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Sugen på mat i Paris? Passa på att besöka Ikeas pop up KROGEN 75, rue de Turbigoi som har öppet tre veckor från 7 - 25 juni 2016.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UpDq0eEtJfo[/embed]

Det är andra gången Ikea gör en krog- pop up i Marais-kvarteren i Paris. Förra gången skedde det under två dagar med restaurangen Mums rue Saint-Merri.Dock är det inga svenska kockar som står vid grytorna. Det är amatörkockar som inbjuds att prova sina talanger vid spisen med att skapa en trerättersmiddag med hjälp av en köksbrigad. 24 kockar har valts ut Urvalet av kockar har gjorts av en jury. Villkoret är att den gästande kocken använder minst ett livsmedel från Ikea i sin meny.

Ett urval av svenska produkter finns till försäljning för exklusivt för gästerna på Krog Lingonsylt, pepparrotssås, knäckebröd med dill, kanelkakor, flädersaft allt för att gästerna ska kunna förlänga sin upplevelse av det svenska köket hemma.

Menyn kostar 10 euro och allt överskott går till välgörenhetsorganisationen Secours Populaire.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104