23948sdkhjf

Juni toppmånad för restauranger

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurangernas försäljning ökade med 5,1 procent under juni 2016 jämfört med juni 2015. Bäst gick det för trafiknära restauranger, som växte med 16,3 procent. Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade ökad försäljning under juni månad, dock inte personalrestauranger och hotellens restaurangförsäljning.

Restaurangomsättningen ökade med 7,2 procent i juni 2016 jämfört med juni 2015, i volym ökade den med 5,1 procent. Rensat för prisutveckling och kalendereffekt (som kan hänföras till hur dagarna i månaden ligger jämfört med föregående år) ökade omsättningen med 5,1 procent.

Första halvåret 2016 visade på en stark tillväxt i ett historiskt perspektiv. Detta genom att omsättningstillväxten i volym under första halvåret 2016 i restaurangbranschen var preliminärt 6,1 procent jämfört med motsvarande period 2015, säger Visita och DLF i en kommentar till Restaurangindex för juni månad.¨

Den snabba omsättningstillväxten under året i restaurangbranschen verkar inte påverka restaurangföretagens syn på lönsamheten särskilt positivt.

I Konjunkturinstitutets mätning för andra kvartalet 2016 har restaurangföretagens syn på lönsamheten dock förbättrats något.

Det är fortsatt stora skillnader i omsättningsutvecklingen mellan olika restaurangkategorier.

För hotellrestaurangerna redovisas, precis som under maj, kraftigt minskad omsättning jämfört med samma månad 2015. Det anser Visita och DLF vara förvånande eftersom hotellmarknaden utvecklas starkt för närvarande avseende efterfrågan på hotellrum.

Länk till pressmeddelande:
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097