Juni toppmånad för restauranger

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurangernas försäljning ökade med 5,1 procent under juni 2016 jämfört med juni 2015. Bäst gick det för trafiknära restauranger, som växte med 16,3 procent. Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade ökad försäljning under juni månad, dock inte personalrestauranger och hotellens restaurangförsäljning.

Restaurangomsättningen ökade med 7,2 procent i juni 2016 jämfört med juni 2015, i volym ökade den med 5,1 procent. Rensat för prisutveckling och kalendereffekt (som kan hänföras till hur dagarna i månaden ligger jämfört med föregående år) ökade omsättningen med 5,1 procent.

Första halvåret 2016 visade på en stark tillväxt i ett historiskt perspektiv. Detta genom att omsättningstillväxten i volym under första halvåret 2016 i restaurangbranschen var preliminärt 6,1 procent jämfört med motsvarande period 2015, säger Visita och DLF i en kommentar till Restaurangindex för juni månad.¨

Den snabba omsättningstillväxten under året i restaurangbranschen verkar inte påverka restaurangföretagens syn på lönsamheten särskilt positivt.

I Konjunkturinstitutets mätning för andra kvartalet 2016 har restaurangföretagens syn på lönsamheten dock förbättrats något.

Det är fortsatt stora skillnader i omsättningsutvecklingen mellan olika restaurangkategorier.

För hotellrestaurangerna redovisas, precis som under maj, kraftigt minskad omsättning jämfört med samma månad 2015. Det anser Visita och DLF vara förvånande eftersom hotellmarknaden utvecklas starkt för närvarande avseende efterfrågan på hotellrum.

Länk till pressmeddelande:


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.103