23948sdkhjf

Juni toppmånad för restauranger

Restaurangernas försäljning ökade med 5,1 procent under juni 2016 jämfört med juni 2015. Bäst gick det för trafiknära restauranger, som växte med 16,3 procent. Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade ökad försäljning under juni månad, dock inte personalrestauranger och hotellens restaurangförsäljning.
Restaurangomsättningen ökade med 7,2 procent i juni 2016 jämfört med juni 2015, i volym ökade den med 5,1 procent. Rensat för prisutveckling och kalendereffekt (som kan hänföras till hur dagarna i månaden ligger jämfört med föregående år) ökade omsättningen med 5,1 procent.

Första halvåret 2016 visade på en stark tillväxt i ett historiskt perspektiv. Detta genom att omsättningstillväxten i volym under första halvåret 2016 i restaurangbranschen var preliminärt 6,1 procent jämfört med motsvarande period 2015, säger Visita och DLF i en kommentar till Restaurangindex för juni månad.¨

Den snabba omsättningstillväxten under året i restaurangbranschen verkar inte påverka restaurangföretagens syn på lönsamheten särskilt positivt.

I Konjunkturinstitutets mätning för andra kvartalet 2016 har restaurangföretagens syn på lönsamheten dock förbättrats något.

Det är fortsatt stora skillnader i omsättningsutvecklingen mellan olika restaurangkategorier.

För hotellrestaurangerna redovisas, precis som under maj, kraftigt minskad omsättning jämfört med samma månad 2015. Det anser Visita och DLF vara förvånande eftersom hotellmarknaden utvecklas starkt för närvarande avseende efterfrågan på hotellrum.

Länk till pressmeddelande:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062