23948sdkhjf

Inget skatteavdrag för klimatkompensation

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Hamburgerkedjan Max har tillsammans med flera av landets hållbarhetsdrivna företag fått avslag på skatteavdrag för klimatkompensation. Skatteverket och skattedomstolen betraktar klimatkompensation som en gåva. Ett beslut som Max väljer att överklaga.

– För oss är klimatkompensation inte bara ett sätt att dra vårt strå till stacken när världen står inför stora utmaningar, säger Richard Bergfors, vd för Max Hamburgerrestauranger och fortsätter:
– Det är också ett affärsövervägande. Vi lägger stora summor varje år på klimatkompensation, men vi vet att det lönar sig. Flera undersökningar bekräftar att svenska folket uppskattar företag som tar ansvar för att minska sin klimatpåverkan. I denna affär tror vi inte Skatteverket och Skattedomstolen kan bedöma affärsnyttan bättre än vad vi själva kan,

Risken är stor enligt Richard Bergfors att Skatteverket och Skattedomstolens beslut får en hämmande effekt på företagens klimatomställning.
– Att inte tillåta avdragsrätt för klimatkompensation är ett steg i helt fel riktning. Det ska vara lätt att göra rätt. Med dagens bristande insikt och förståelse för klimatkompensationens roll för företagen finns risk att Sverige missar chanser att stabilisera klimatet.
– Vi kommer fortsätta klimatkompensera oavsett om vi får dra av kostnaden eller ej eftersom vi ser nyttan för oss som företag, för världen och för kommande generationer. Men vi tycker att det vore uppseendeväckande och felaktigt om den juridiska processen slår fast att klimatkompensation är en gåva. En gåva till vem? Kommande generationer? Till världen? Vi ser det som vår skyldighet att överklaga domen, säger Richard Bergfors.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162