23948sdkhjf

Tjejkockar tar krogkommando med höstturné

– Varför missa 50 procent av kompetensen när det är kockbrist? säger Lisa Lönner Pulkinnen härförare i Take Over, turné på svenska krogar där tjejerna tar kommando i köket.


– Jag blev trött på allt prat om bristen på kvinnliga kockar. Vi finns och vi kan och vi vill laga mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen till R&S.

För restaurangerna handlar det om överlevnad menar hon:
– Dagens gäster tycker det är underligt med en så mansdominerad bransch, säger hon.För krögare som vill överleva handlar det om att anställa fler kvinnor för att helt enkelt möta gästernas krav. Och det blir bättre med både män och kvinnor som jobbar, jag vet för jag har tidigare jobbat i en bransch som var jämställd och det är helt enkelt bara bättre så.

Projektet startade i våras och gör nästa vecka nystart på Bloom in the Park i Malmö.
Turnén drivs och projektleds av Linn Söderström, och frilansande Lisa Lönner Pulkkinen.

Måndag 29 augusti, Bloom in the Park, Malmö

Måndag 11 september, Koka, Göteborg

Måndag 3 oktober Pontus Atelier 23, Stockholm


Fakta om TakeOver Sverigeturné

TakeOver Sverigeturné är en förening av kockar som är kvinnor och arbetar inom den högre gastronomin. Föreningens syfte är att lyfta fram duktiga kvinnor och ge dem en plattform att synas på samt ett bra nätverk. Gruppen är i dagsläget runt ett femtiotal och blir fler hela tiden. Kvinnor, som inte lika självklart som män har en plats i media, tävlingar, på chefspositioner, eller när det ska diskuteras mat ska lyftas fram i sin profession, det vill säga när det gäller att laga mat på restaurang. I gruppen lyfts alla fram utifrån sin förmåga och vi samarbetar, stöttar varandra och har kul när vi lagar riktigt bra mat på Sveriges bästa restauranger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095