Mathias Dahlgren stänger Matsalen och Matbordet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurang Mathias Dahlgren Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm stänger den 22 december. Därefter kommer lokalen byggas om för en ny restaurangsatsning som beräknas som öppna i början av 2017.

– Efter många roliga, tuffa och framgångsrika år är det dags att göra något nytt. 2017 har Matsalen funnits i 10 år och jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang. Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta vara en aktiv del av den. Men först ska vi under de kommande fyra månaderna se till att vi stänger Matsalen och Matbordet med flaggan i topp, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Mathias Dahlgren öppnade Matsalen på Grand Hôtel 2007 . Efter nio månader fick restaurangen sin första stjärna i Guide Michelin, som redan året därpå utökades med en andra stjärna.

Matbordet 2014 öppnade han Matbaren på Grand Hotel.

– Det är viktigt för oss att ständigt uppdatera vårt utbud av restauranger, så att de inte bara håller högsta internationella klass utan även känns nyskapande och intressanta för våra gäster. Vi ser därför positivt på att Mathias väljer att stänga Matsalen för att utveckla en ny restaurang med ett helt nytt koncept, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Mathias Dahlgrens nya restaurang på Grand Hôtel beräknas öppna under första kvartalet 2017.

Restaurang Mathias Dahlgren Matbaren kommer att drivas vidare enligt befintligt koncept. Övrigt:

2014 startade Mathis Dahlgren Green Rabbit, rågbrödsbageriet tillsammans med och Martin Berg.

På Restauranggalan 2014 vann Mathias Dahlgren priset Årets Innovatör och på Restauranggalan 2009 utsågs Mathias Dahlgrens Matsal till Årets Krog.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.109