23948sdkhjf

Mathias Dahlgren stänger Matsalen och Matbordet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurang Mathias Dahlgren Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm stänger den 22 december. Därefter kommer lokalen byggas om för en ny restaurangsatsning som beräknas som öppna i början av 2017.

– Efter många roliga, tuffa och framgångsrika år är det dags att göra något nytt. 2017 har Matsalen funnits i 10 år och jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang. Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta vara en aktiv del av den. Men först ska vi under de kommande fyra månaderna se till att vi stänger Matsalen och Matbordet med flaggan i topp, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Mathias Dahlgren öppnade Matsalen på Grand Hôtel 2007 . Efter nio månader fick restaurangen sin första stjärna i Guide Michelin, som redan året därpå utökades med en andra stjärna.

Matbordet 2014 öppnade han Matbaren på Grand Hotel.

– Det är viktigt för oss att ständigt uppdatera vårt utbud av restauranger, så att de inte bara håller högsta internationella klass utan även känns nyskapande och intressanta för våra gäster. Vi ser därför positivt på att Mathias väljer att stänga Matsalen för att utveckla en ny restaurang med ett helt nytt koncept, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Mathias Dahlgrens nya restaurang på Grand Hôtel beräknas öppna under första kvartalet 2017.

Restaurang Mathias Dahlgren Matbaren kommer att drivas vidare enligt befintligt koncept. Övrigt:

2014 startade Mathis Dahlgren Green Rabbit, rågbrödsbageriet tillsammans med och Martin Berg.

På Restauranggalan 2014 vann Mathias Dahlgren priset Årets Innovatör och på Restauranggalan 2009 utsågs Mathias Dahlgrens Matsal till Årets Krog.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117