Mathias Dahlgren stänger Matsalen och Matbordet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurang Mathias Dahlgren Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm stänger den 22 december. Därefter kommer lokalen byggas om för en ny restaurangsatsning som beräknas som öppna i början av 2017.

– Efter många roliga, tuffa och framgångsrika år är det dags att göra något nytt. 2017 har Matsalen funnits i 10 år och jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang. Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta vara en aktiv del av den. Men först ska vi under de kommande fyra månaderna se till att vi stänger Matsalen och Matbordet med flaggan i topp, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Mathias Dahlgren öppnade Matsalen på Grand Hôtel 2007 . Efter nio månader fick restaurangen sin första stjärna i Guide Michelin, som redan året därpå utökades med en andra stjärna.

Matbordet 2014 öppnade han Matbaren på Grand Hotel.

– Det är viktigt för oss att ständigt uppdatera vårt utbud av restauranger, så att de inte bara håller högsta internationella klass utan även känns nyskapande och intressanta för våra gäster. Vi ser därför positivt på att Mathias väljer att stänga Matsalen för att utveckla en ny restaurang med ett helt nytt koncept, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Mathias Dahlgrens nya restaurang på Grand Hôtel beräknas öppna under första kvartalet 2017.

Restaurang Mathias Dahlgren Matbaren kommer att drivas vidare enligt befintligt koncept. Övrigt:

2014 startade Mathis Dahlgren Green Rabbit, rågbrödsbageriet tillsammans med och Martin Berg.

På Restauranggalan 2014 vann Mathias Dahlgren priset Årets Innovatör och på Restauranggalan 2009 utsågs Mathias Dahlgrens Matsal till Årets Krog.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.174