Killarna bakom The Barn startar ny restaurang

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

The Barn i Göteborg får i höst en systerkrog som ska heta Teaterkällaren.

The Barn, ladan, i Göteborg har fått flera utmärkelser, bland annat Årets Spritkrog. Bakom restaurangen står fyra killar som sa upp sig från sina jobb för att leva ut drömmen.

– Vi har haft tre intensiva men framförallt roliga år, och har man gjort den här resan en gång med allt vad det innebär vill man göra det igen. Så nu är det dags att ta nästa steg! säger Marcus Martinsson, en av delägarna.

I höst öppnar de en klassisk bakficka i anslutning till The Barn, men det är inte det som är nästa stora steg enligt Marcus. Efter långa diskussioner står det klart att de startar en helt ny restaurang den 1:a oktober som ska ligga i Stora Teatern, där Gropen och senare – Supper har huserat.

– Det mest naturliga för oss hade varit att öppna ännu en The Barn-restaurang, men det är inte för oss. Vi tycker resan är för kul för att bara göra en copy/paste på något som redan finns.

Att starta The Barn var ingen självklarhet, ingen av killarna hade drivit restaurang innan.

– Det var utmaningen som lockade, och vi hade en gemensam dröm och bild av vad vi ville åstadkomma. Och precis på samma sätt är det utmaningen som lockar nu också.

De tidigare restaurangerna som huserat i lokalen har inte blivit särskilt långvariga.

– Det är en tuff lokal så klart, dels är det en källarlokal med arkitektoniska utmaningar och dels är den väldigt anonym utifrån.

Den nya restaurangen kommer inte vara tillrättalagt, välputsat och fin i kanten.

– En viktig grundtanke är att det ska vara genuint och med mycket hjärta. Alla är välkomna precis som de är, och alla ska kunna ha trevligt här. Det kommer vara lite stökigt och vi har inte så mycket förvaring så vi får använda de utrymmen som finns, även om det sitter folk och äter i samma rum.

Menyn kommer att bestå av klassiker både från det svenska och franska köket, med inslag av andra sydeuropeiska kök också. Självklart finns det även en välkomponerad dryckesmeny.
På bilden syns Linus Johansson, Alfred Karlsson, Maher Sahli och Marcus Martinsson som driver The Barn och från den 1 oktober Teaterkällaren.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148