23948sdkhjf

Killarna bakom The Barn startar ny restaurang

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

The Barn i Göteborg får i höst en systerkrog som ska heta Teaterkällaren.

The Barn, ladan, i Göteborg har fått flera utmärkelser, bland annat Årets Spritkrog. Bakom restaurangen står fyra killar som sa upp sig från sina jobb för att leva ut drömmen.

– Vi har haft tre intensiva men framförallt roliga år, och har man gjort den här resan en gång med allt vad det innebär vill man göra det igen. Så nu är det dags att ta nästa steg! säger Marcus Martinsson, en av delägarna.

I höst öppnar de en klassisk bakficka i anslutning till The Barn, men det är inte det som är nästa stora steg enligt Marcus. Efter långa diskussioner står det klart att de startar en helt ny restaurang den 1:a oktober som ska ligga i Stora Teatern, där Gropen och senare – Supper har huserat.

– Det mest naturliga för oss hade varit att öppna ännu en The Barn-restaurang, men det är inte för oss. Vi tycker resan är för kul för att bara göra en copy/paste på något som redan finns.

Att starta The Barn var ingen självklarhet, ingen av killarna hade drivit restaurang innan.

– Det var utmaningen som lockade, och vi hade en gemensam dröm och bild av vad vi ville åstadkomma. Och precis på samma sätt är det utmaningen som lockar nu också.

De tidigare restaurangerna som huserat i lokalen har inte blivit särskilt långvariga.

– Det är en tuff lokal så klart, dels är det en källarlokal med arkitektoniska utmaningar och dels är den väldigt anonym utifrån.

Den nya restaurangen kommer inte vara tillrättalagt, välputsat och fin i kanten.

– En viktig grundtanke är att det ska vara genuint och med mycket hjärta. Alla är välkomna precis som de är, och alla ska kunna ha trevligt här. Det kommer vara lite stökigt och vi har inte så mycket förvaring så vi får använda de utrymmen som finns, även om det sitter folk och äter i samma rum.

Menyn kommer att bestå av klassiker både från det svenska och franska köket, med inslag av andra sydeuropeiska kök också. Självklart finns det även en välkomponerad dryckesmeny.
På bilden syns Linus Johansson, Alfred Karlsson, Maher Sahli och Marcus Martinsson som driver The Barn och från den 1 oktober Teaterkällaren.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116