Killarna bakom The Barn startar ny restaurang

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

The Barn i Göteborg får i höst en systerkrog som ska heta Teaterkällaren.

The Barn, ladan, i Göteborg har fått flera utmärkelser, bland annat Årets Spritkrog. Bakom restaurangen står fyra killar som sa upp sig från sina jobb för att leva ut drömmen.

– Vi har haft tre intensiva men framförallt roliga år, och har man gjort den här resan en gång med allt vad det innebär vill man göra det igen. Så nu är det dags att ta nästa steg! säger Marcus Martinsson, en av delägarna.

I höst öppnar de en klassisk bakficka i anslutning till The Barn, men det är inte det som är nästa stora steg enligt Marcus. Efter långa diskussioner står det klart att de startar en helt ny restaurang den 1:a oktober som ska ligga i Stora Teatern, där Gropen och senare – Supper har huserat.

– Det mest naturliga för oss hade varit att öppna ännu en The Barn-restaurang, men det är inte för oss. Vi tycker resan är för kul för att bara göra en copy/paste på något som redan finns.

Att starta The Barn var ingen självklarhet, ingen av killarna hade drivit restaurang innan.

– Det var utmaningen som lockade, och vi hade en gemensam dröm och bild av vad vi ville åstadkomma. Och precis på samma sätt är det utmaningen som lockar nu också.

De tidigare restaurangerna som huserat i lokalen har inte blivit särskilt långvariga.

– Det är en tuff lokal så klart, dels är det en källarlokal med arkitektoniska utmaningar och dels är den väldigt anonym utifrån.

Den nya restaurangen kommer inte vara tillrättalagt, välputsat och fin i kanten.

– En viktig grundtanke är att det ska vara genuint och med mycket hjärta. Alla är välkomna precis som de är, och alla ska kunna ha trevligt här. Det kommer vara lite stökigt och vi har inte så mycket förvaring så vi får använda de utrymmen som finns, även om det sitter folk och äter i samma rum.

Menyn kommer att bestå av klassiker både från det svenska och franska köket, med inslag av andra sydeuropeiska kök också. Självklart finns det även en välkomponerad dryckesmeny.
På bilden syns Linus Johansson, Alfred Karlsson, Maher Sahli och Marcus Martinsson som driver The Barn och från den 1 oktober Teaterkällaren.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.181