Killarna bakom The Barn startar ny restaurang

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

The Barn i Göteborg får i höst en systerkrog som ska heta Teaterkällaren.

The Barn, ladan, i Göteborg har fått flera utmärkelser, bland annat Årets Spritkrog. Bakom restaurangen står fyra killar som sa upp sig från sina jobb för att leva ut drömmen.

– Vi har haft tre intensiva men framförallt roliga år, och har man gjort den här resan en gång med allt vad det innebär vill man göra det igen. Så nu är det dags att ta nästa steg! säger Marcus Martinsson, en av delägarna.

I höst öppnar de en klassisk bakficka i anslutning till The Barn, men det är inte det som är nästa stora steg enligt Marcus. Efter långa diskussioner står det klart att de startar en helt ny restaurang den 1:a oktober som ska ligga i Stora Teatern, där Gropen och senare – Supper har huserat.

– Det mest naturliga för oss hade varit att öppna ännu en The Barn-restaurang, men det är inte för oss. Vi tycker resan är för kul för att bara göra en copy/paste på något som redan finns.

Att starta The Barn var ingen självklarhet, ingen av killarna hade drivit restaurang innan.

– Det var utmaningen som lockade, och vi hade en gemensam dröm och bild av vad vi ville åstadkomma. Och precis på samma sätt är det utmaningen som lockar nu också.

De tidigare restaurangerna som huserat i lokalen har inte blivit särskilt långvariga.

– Det är en tuff lokal så klart, dels är det en källarlokal med arkitektoniska utmaningar och dels är den väldigt anonym utifrån.

Den nya restaurangen kommer inte vara tillrättalagt, välputsat och fin i kanten.

– En viktig grundtanke är att det ska vara genuint och med mycket hjärta. Alla är välkomna precis som de är, och alla ska kunna ha trevligt här. Det kommer vara lite stökigt och vi har inte så mycket förvaring så vi får använda de utrymmen som finns, även om det sitter folk och äter i samma rum.

Menyn kommer att bestå av klassiker både från det svenska och franska köket, med inslag av andra sydeuropeiska kök också. Självklart finns det även en välkomponerad dryckesmeny.
På bilden syns Linus Johansson, Alfred Karlsson, Maher Sahli och Marcus Martinsson som driver The Barn och från den 1 oktober Teaterkällaren.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154