23948sdkhjf

Killarna bakom The Barn startar ny restaurang

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

The Barn i Göteborg får i höst en systerkrog som ska heta Teaterkällaren.

The Barn, ladan, i Göteborg har fått flera utmärkelser, bland annat Årets Spritkrog. Bakom restaurangen står fyra killar som sa upp sig från sina jobb för att leva ut drömmen.

– Vi har haft tre intensiva men framförallt roliga år, och har man gjort den här resan en gång med allt vad det innebär vill man göra det igen. Så nu är det dags att ta nästa steg! säger Marcus Martinsson, en av delägarna.

I höst öppnar de en klassisk bakficka i anslutning till The Barn, men det är inte det som är nästa stora steg enligt Marcus. Efter långa diskussioner står det klart att de startar en helt ny restaurang den 1:a oktober som ska ligga i Stora Teatern, där Gropen och senare – Supper har huserat.

– Det mest naturliga för oss hade varit att öppna ännu en The Barn-restaurang, men det är inte för oss. Vi tycker resan är för kul för att bara göra en copy/paste på något som redan finns.

Att starta The Barn var ingen självklarhet, ingen av killarna hade drivit restaurang innan.

– Det var utmaningen som lockade, och vi hade en gemensam dröm och bild av vad vi ville åstadkomma. Och precis på samma sätt är det utmaningen som lockar nu också.

De tidigare restaurangerna som huserat i lokalen har inte blivit särskilt långvariga.

– Det är en tuff lokal så klart, dels är det en källarlokal med arkitektoniska utmaningar och dels är den väldigt anonym utifrån.

Den nya restaurangen kommer inte vara tillrättalagt, välputsat och fin i kanten.

– En viktig grundtanke är att det ska vara genuint och med mycket hjärta. Alla är välkomna precis som de är, och alla ska kunna ha trevligt här. Det kommer vara lite stökigt och vi har inte så mycket förvaring så vi får använda de utrymmen som finns, även om det sitter folk och äter i samma rum.

Menyn kommer att bestå av klassiker både från det svenska och franska köket, med inslag av andra sydeuropeiska kök också. Självklart finns det även en välkomponerad dryckesmeny.
På bilden syns Linus Johansson, Alfred Karlsson, Maher Sahli och Marcus Martinsson som driver The Barn och från den 1 oktober Teaterkällaren.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krogen modell för ledarträning

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Okänd rätt utmaning i Bocuse 2019

År, månader, dagar och timmar av träning för det stora slutmålet går mot sitt slut för Sebastian Gibrand Sveriges, kandidat i Bocuse 2019.

Vinner hederspris vid Allt Om Vins "Årets Vinare"

"Vi har många att tacka på vägen för det här priset och hoppas kunna leva upp till de förväntningar som ett sådant här pris också innebära. Tack"

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Nyhetsbrev

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Arkiv

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Burgerkedja med eldskärm

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.231