Växjö får ny restaurangskola

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet står inför en uppgradering de kommande åren.
– Mat-, hotell- och upplevelsekonceptet på Kungsmadskolan kommer att vävas ihop till en helhet, säger Anna Tenje, ordförande i utbildningsnämnden i Växjö.

Det finns idag tre inriktningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Växjö. Inriktningarna Färskvaror, delikatesser och catering och Kök och servering har sin karaktärsundervisning på skolan Ringsberg och sina teoretiska studier på Kungsmadskolan. Inriktningen Bageri och konditori finns för närvarande på Kungsmadskolan.

– Planeringen är att restaurangskolan i sin helhet kan ta plats i ombyggda lokaler på Kungsmadskolan till höstterminen 2018, berättar Anna Tenje. Samtidigt planeras det för ett nytt kök och en större matsal på Kungsmad till höstterminen 2019. Sammantaget blir det ett lyft som ligger helt rätt i tiden. Restaurangbranschen har en mycket stark utveckling och det finns en ökad medvetenhet hos konsumenterna. Det ställer krav på utbildad personal med känsla för hög kvalitet.

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är möjligheterna till arbete mycket goda för de som tar studenten från Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Bland annat har det utbildats för få kockar för att tillgången ska möta efterfrågan, och efterfrågan väntas dessutom fortsätta öka de kommande åren. Likaså är efterfrågan stor på servitriser/servitörer och bagare och konditorer.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Nyhetsbrev

Fler än fyrtio nya caféer

Arkiv

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Nytt franskt pris till Picadeli

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Findus blir delägare i Toppfrys

Sänd till en kollega

0.132