Växjö får ny restaurangskola

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet står inför en uppgradering de kommande åren.
– Mat-, hotell- och upplevelsekonceptet på Kungsmadskolan kommer att vävas ihop till en helhet, säger Anna Tenje, ordförande i utbildningsnämnden i Växjö.

Det finns idag tre inriktningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Växjö. Inriktningarna Färskvaror, delikatesser och catering och Kök och servering har sin karaktärsundervisning på skolan Ringsberg och sina teoretiska studier på Kungsmadskolan. Inriktningen Bageri och konditori finns för närvarande på Kungsmadskolan.

– Planeringen är att restaurangskolan i sin helhet kan ta plats i ombyggda lokaler på Kungsmadskolan till höstterminen 2018, berättar Anna Tenje. Samtidigt planeras det för ett nytt kök och en större matsal på Kungsmad till höstterminen 2019. Sammantaget blir det ett lyft som ligger helt rätt i tiden. Restaurangbranschen har en mycket stark utveckling och det finns en ökad medvetenhet hos konsumenterna. Det ställer krav på utbildad personal med känsla för hög kvalitet.

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är möjligheterna till arbete mycket goda för de som tar studenten från Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Bland annat har det utbildats för få kockar för att tillgången ska möta efterfrågan, och efterfrågan väntas dessutom fortsätta öka de kommande åren. Likaså är efterfrågan stor på servitriser/servitörer och bagare och konditorer.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.16