Korvakademien fyller 25 år

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I höst fyller Korvakademien 25 år. Det ska firas med korvgalamiddag och ett seminarium om framtiden för korven.

Den 24 oktober är det dags för stor galamiddag med korv på Restaurang Hillenberg vid Humlegården i Stockholm. En exklusiv korvupplevelse av sällan skådat slag. Restaurangen behåller sedan vissa rätter på matsedeln veckan ut, så att fler får chansen att smaka.

Under mässan Stockholm Food& Wine i november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allt eftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram. Idag handlar det för korvens del framför allt om två frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött vår mat bör innehålla.

– Det handlar som alltid om att hitta en bra helhet, säger Christina Möller, Korvakademiens preses. Ju mer kunskap vi har, desto klokare beslut kan vi fatta.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.121