23948sdkhjf

Konditorhopp om guld med folkabuss och flowerpower

På fredag är det åter dags för de Nordiska Mästerskapen för konditorer. Svenska landslaget siktar på guld. Det är dags att utmana de danska konditorerna, som lyckats slå de svenska i flera mästerskap. Till hjälp har de bland annat en folkvagnsbuss.
Den 2 september genomförs den tredje upplagan av Nordiska Mästerskap för konditorlandslag, som är den sista tävlingen innan VM-finalen i Lyon januari 2016.

För Sverige tävlar Fredrik Otterberg, som jobbar på Artipelag och Rhian Shellshear, lagelev från Göteborg. Martin Isaksson är coach för det svenska laget.

Under tio timmars tävling ska lagen skapa en 150 cm chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert som smälter ihop med lite citrusfrukt och en blodapelsinsorbet.
Temat som bidragen är uppbyggda kring är ”Back to the 60’s”. Chokladskulpturen, ritad av Helena Henriksson på PM & Vänner, är inspirerad av the Beatles. Chokladtårtan är en kombination av tonka, körsbär och pistage, övertäckt med en klarröd glaze med tre Flowerpowerblommor i gult och rött. Glasstårtorna är smaksatta med jordgubb, champagne, mynta och y
oghurt och som utformad som en gammal folkvagnsbuss. Desserten är smaksatt med citrusfrukt och blodapelsin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062