Konditorhopp om guld med folkabuss och flowerpower

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På fredag är det åter dags för de Nordiska Mästerskapen för konditorer. Svenska landslaget siktar på guld. Det är dags att utmana de danska konditorerna, som lyckats slå de svenska i flera mästerskap. Till hjälp har de bland annat en folkvagnsbuss.

Den 2 september genomförs den tredje upplagan av Nordiska Mästerskap för konditorlandslag, som är den sista tävlingen innan VM-finalen i Lyon januari 2016.

För Sverige tävlar Fredrik Otterberg, som jobbar på Artipelag och Rhian Shellshear, lagelev från Göteborg. Martin Isaksson är coach för det svenska laget.

Under tio timmars tävling ska lagen skapa en 150 cm chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert som smälter ihop med lite citrusfrukt och en blodapelsinsorbet.
Temat som bidragen är uppbyggda kring är ”Back to the 60’s”. Chokladskulpturen, ritad av Helena Henriksson på PM & Vänner, är inspirerad av the Beatles. Chokladtårtan är en kombination av tonka, körsbär och pistage, övertäckt med en klarröd glaze med tre Flowerpowerblommor i gult och rött. Glasstårtorna är smaksatta med jordgubb, champagne, mynta och y
oghurt och som utformad som en gammal folkvagnsbuss. Desserten är smaksatt med citrusfrukt och blodapelsin.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136