Guld och silver till Svenska Bagar- och konditorlandslagen



| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

De Nordiska Mästerskapen för bagare och konditorer avgjordes 2-3 september i Oslo. Det Svenska Bagarlandslaget försvarade guldmedaljen från förra året. Konditorlandslaget vann silver.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver både Svenska Bagarlandslaget och Svenska Konditorlandslaget som under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo.

– Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Bagarlandslaget vann Nordiska mästerskapen 2015 och försvarade guldet i Oslo. Dessutom vann Sverige pris för bästa matbröd och bästa skådebröd.
– Det är en fantastisk känsla att klara av att försvara förra årets vinst. Vi har tränat stenhårt och det ger resultat, säger en stolt Bedros Kabranian i Svenska Bagarlandslaget.

Konditorlandslaget skapade under tio timmar en chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert:
– Jag är så stolt över konditorerna i laget. Så bra som de bakade under Nordiska Mästerskapen har de aldrig bakat tidigare och vi ska vara mycket nöjda med insatsen som ledde till silver. Danskarna som vann tillhör topp 5 i världen, så tävlingen höll mycket hög klass, säger Martin Isaksson, coach för Svenska Konditorlandslaget.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14