Guld och silver till Svenska Bagar- och konditorlandslagen



| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

De Nordiska Mästerskapen för bagare och konditorer avgjordes 2-3 september i Oslo. Det Svenska Bagarlandslaget försvarade guldmedaljen från förra året. Konditorlandslaget vann silver.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver både Svenska Bagarlandslaget och Svenska Konditorlandslaget som under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo.

– Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Bagarlandslaget vann Nordiska mästerskapen 2015 och försvarade guldet i Oslo. Dessutom vann Sverige pris för bästa matbröd och bästa skådebröd.
– Det är en fantastisk känsla att klara av att försvara förra årets vinst. Vi har tränat stenhårt och det ger resultat, säger en stolt Bedros Kabranian i Svenska Bagarlandslaget.

Konditorlandslaget skapade under tio timmar en chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert:
– Jag är så stolt över konditorerna i laget. Så bra som de bakade under Nordiska Mästerskapen har de aldrig bakat tidigare och vi ska vara mycket nöjda med insatsen som ledde till silver. Danskarna som vann tillhör topp 5 i världen, så tävlingen höll mycket hög klass, säger Martin Isaksson, coach för Svenska Konditorlandslaget.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113