23948sdkhjf

Guld och silver till Svenska Bagar- och konditorlandslagen



De Nordiska Mästerskapen för bagare och konditorer avgjordes 2-3 september i Oslo. Det Svenska Bagarlandslaget försvarade guldmedaljen från förra året. Konditorlandslaget vann silver.
Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver både Svenska Bagarlandslaget och Svenska Konditorlandslaget som under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo.

– Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Bagarlandslaget vann Nordiska mästerskapen 2015 och försvarade guldet i Oslo. Dessutom vann Sverige pris för bästa matbröd och bästa skådebröd.
– Det är en fantastisk känsla att klara av att försvara förra årets vinst. Vi har tränat stenhårt och det ger resultat, säger en stolt Bedros Kabranian i Svenska Bagarlandslaget.

Konditorlandslaget skapade under tio timmar en chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert:
– Jag är så stolt över konditorerna i laget. Så bra som de bakade under Nordiska Mästerskapen har de aldrig bakat tidigare och vi ska vara mycket nöjda med insatsen som ledde till silver. Danskarna som vann tillhör topp 5 i världen, så tävlingen höll mycket hög klass, säger Martin Isaksson, coach för Svenska Konditorlandslaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096