23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Nystart för Internationell Barchef

Efter två års uppehåll är nu utbildningen i YH–Internationell barchef – med Restaurangakademien som huvudman – igång igen. – Vi har fostrat svensk barelit, och ska fortsätta med det, säger Hans Bihl, kreativ ledare för utbildningen.

Hans Bihl är en bartenderprofil med många års erfarenhet av bartenderyrket och utbildning.

– Bilden av bartenderyrket är att man går en kurs i tre-fyra veckor, sedan är man klar. Det krävs mycket mer än så, förklarar Hans.

Utbildningen bedrevs 2007-2013 i Nyköping. Nu är det nystart på Restaurangakademien.

– Studierna omfattar tre huvudområden; barteknik, produktkunskap och ekonomi. Dessutom utökar vi ledarskapsdelen. Sammantaget ger utbildningen studenterna spetskompetens som gör att de kan lyfta en barverksamhet. Vi utbildar yrkesmänniskor inom ett bristyrke som är mycket mer kvalificerat än många tror. En stor del av Stockholms barchefer är före detta studenter till mig, och de är nu med och utvecklar branschen i sin tur, säger Hans Bihl.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047