Björn Frantzén öppnar restaurang i Hong Kong

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I mitten av november öppnar kocken och krögaren Björn Frantzén sin första restaurang utanför Sverige. Frantzén’s Kitchen i centrala Hong Kong blir en modern bistro med influenser av både det nordiska och asiatiska köket.

Frantzén’s Kitchen är en ny restaurangupplevelse från Björn Frantzén som öppnar i Hong Kong i november. I en stilren nordisk miljö serveras mellanrätter à la carte med hög gastronomisk ambition för upp till 36 gäster. Lokalen ligger i Sheung Wan, ett från början traditionellt kinesisk område i Hong Kong som nu är en av världens trendigaste stadsdelar.
Under de senaste åren har Björn Frantzén genomfört flera gästspel runt om i världen samt skapat en pop-up restaurang i Dubai. Frantzén’s Kitchen blir dock den första permanenta restaurangen utanför Sverige.

– Att öppna Frantzén’s Kitchen i Hong Kong är ett naturligt steg för oss. Jag har länge drömt om att öppna utomlands och det asiatiska köket ligger mig nära till hands, säger Björn Frantzén. Hong Kong är en av världens mest intressanta matstäder och det blir en utmaning att få skapa en nordisk matupplevelse med lokala råvaror och influenser där.
 
Satsningen sker i samarbete med entreprenörsparet Arne och Helen Lindman som bor i Hong Kong sedan 10 år tillbaka och äger fastigheten i Sheung Wan.

– Det moderna svenska köket har länge saknats i Hong Kong och vi är glada över att få vara med om att öppna Frantzen’s Kitchen. Restaurangen kommer representera det bästa av svensk gastronomi, säger Arne och Helen Lindman.
Jim Löfdahl blir köksmästare för Frantzén’s Kitchen. Jim har tidigare haft samma roll på Restaurant Frantzén i Gamla stan i Stockholm och var delaktig i dess resa till två stjärnor i Guide Michelin.
– Efter alla år på Restaurant Frantzén ska det bli otroligt spännande att få vara med och ta Björns gastronomi ut i världen. Att laga nordisk mat i en så fjärran stad som Hong Kong är ett stort steg för oss inom Frantzéngruppen, säger Jim Löfdahl.

Adressen för nya Frantzén’s Kitchen i Hong Kong blir 11 Upper Station Street i Sheung Wan. Restaurangen kommer att ha öppet kvällstid samt även för lunch på helgerna.

Restaurant Frantzén i Stockholm är för tillfälligt stängd för att kunna öppna på ny adress i samma stad under början av 2017.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.17