23948sdkhjf

Björn Frantzén öppnar restaurang i Hong Kong

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I mitten av november öppnar kocken och krögaren Björn Frantzén sin första restaurang utanför Sverige. Frantzén’s Kitchen i centrala Hong Kong blir en modern bistro med influenser av både det nordiska och asiatiska köket.

Frantzén’s Kitchen är en ny restaurangupplevelse från Björn Frantzén som öppnar i Hong Kong i november. I en stilren nordisk miljö serveras mellanrätter à la carte med hög gastronomisk ambition för upp till 36 gäster. Lokalen ligger i Sheung Wan, ett från början traditionellt kinesisk område i Hong Kong som nu är en av världens trendigaste stadsdelar.
Under de senaste åren har Björn Frantzén genomfört flera gästspel runt om i världen samt skapat en pop-up restaurang i Dubai. Frantzén’s Kitchen blir dock den första permanenta restaurangen utanför Sverige.

– Att öppna Frantzén’s Kitchen i Hong Kong är ett naturligt steg för oss. Jag har länge drömt om att öppna utomlands och det asiatiska köket ligger mig nära till hands, säger Björn Frantzén. Hong Kong är en av världens mest intressanta matstäder och det blir en utmaning att få skapa en nordisk matupplevelse med lokala råvaror och influenser där.
 
Satsningen sker i samarbete med entreprenörsparet Arne och Helen Lindman som bor i Hong Kong sedan 10 år tillbaka och äger fastigheten i Sheung Wan.

– Det moderna svenska köket har länge saknats i Hong Kong och vi är glada över att få vara med om att öppna Frantzen’s Kitchen. Restaurangen kommer representera det bästa av svensk gastronomi, säger Arne och Helen Lindman.
Jim Löfdahl blir köksmästare för Frantzén’s Kitchen. Jim har tidigare haft samma roll på Restaurant Frantzén i Gamla stan i Stockholm och var delaktig i dess resa till två stjärnor i Guide Michelin.
– Efter alla år på Restaurant Frantzén ska det bli otroligt spännande att få vara med och ta Björns gastronomi ut i världen. Att laga nordisk mat i en så fjärran stad som Hong Kong är ett stort steg för oss inom Frantzéngruppen, säger Jim Löfdahl.

Adressen för nya Frantzén’s Kitchen i Hong Kong blir 11 Upper Station Street i Sheung Wan. Restaurangen kommer att ha öppet kvällstid samt även för lunch på helgerna.

Restaurant Frantzén i Stockholm är för tillfälligt stängd för att kunna öppna på ny adress i samma stad under början av 2017.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116