Pop-up-restaurang där kunderna lagar maten

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 10 september slog den svenska möbeljätten Ikea upp portarna till en ny pop-up restaurang ”The Dining Club” i London, med konceptet att gästerna är kockarna. Pop-up-projektet pågår till 25 september.

Enligt VA.se kommer alla som deltar i ”The Dining Club” får möjligheten att laga mat till 19 gäster. Det hela övervakas av en professionell kock. Gästerna kommer också kunna få ”ta över” restaurangen och sätta menyn och även döpa den efter sig.


– Vi öppnar ”The Dining Club” för att vi vill att människor ska mötas och njuta av en måltid från början till slut. Detta i en miljö som känns hemtrevlig och vant, så att du kan vara värd för en middag för alla dina vänner, äger Ellie Pniok, kommersiell chef för Ikea Food, i ett pressmeddelande.

Maten kommer att vara gratis och det kommer bland annat att bjudas på "svenska delikatesser", men exakt vad detta är framgår inte. Att det kommer att rullas en och annan köttbulle är dock ganska troligt, gissar VA.se. Man kan också boka in sig på symmetrisk frukost, fermentering och framtidens mat.

Bakgrunden till pop-up-restaurangen är, enligt Ikea, att sprida matglädje.
– Eftersom människor spenderar mindre och mindre tid på att laga mat och äta tillsammans i Storbritannien, ger Ikea alla matälskare, kock-wannabes, köksnoviser och finsmakare chansen att uttrycka sig själva och imponera på sina vänner på en restaurang där de kommer ha en alldeles egen kock till hjälp, skriver de i ett pressmeddelande.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Nyhetsbrev

Fler än fyrtio nya caféer

Arkiv

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Nytt franskt pris till Picadeli

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Findus blir delägare i Toppfrys

Sänd till en kollega

0.111