23948sdkhjf

Pop-up-restaurang där kunderna lagar maten

Den 10 september slog den svenska möbeljätten Ikea upp portarna till en ny pop-up restaurang ”The Dining Club” i London, med konceptet att gästerna är kockarna. Pop-up-projektet pågår till 25 september.
Enligt VA.se kommer alla som deltar i ”The Dining Club” får möjligheten att laga mat till 19 gäster. Det hela övervakas av en professionell kock. Gästerna kommer också kunna få ”ta över” restaurangen och sätta menyn och även döpa den efter sig.


– Vi öppnar ”The Dining Club” för att vi vill att människor ska mötas och njuta av en måltid från början till slut. Detta i en miljö som känns hemtrevlig och vant, så att du kan vara värd för en middag för alla dina vänner, äger Ellie Pniok, kommersiell chef för Ikea Food, i ett pressmeddelande.

Maten kommer att vara gratis och det kommer bland annat att bjudas på "svenska delikatesser", men exakt vad detta är framgår inte. Att det kommer att rullas en och annan köttbulle är dock ganska troligt, gissar VA.se. Man kan också boka in sig på symmetrisk frukost, fermentering och framtidens mat.

Bakgrunden till pop-up-restaurangen är, enligt Ikea, att sprida matglädje.
– Eftersom människor spenderar mindre och mindre tid på att laga mat och äta tillsammans i Storbritannien, ger Ikea alla matälskare, kock-wannabes, köksnoviser och finsmakare chansen att uttrycka sig själva och imponera på sina vänner på en restaurang där de kommer ha en alldeles egen kock till hjälp, skriver de i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079