23948sdkhjf

Pop-up-restaurang där kunderna lagar maten

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 10 september slog den svenska möbeljätten Ikea upp portarna till en ny pop-up restaurang ”The Dining Club” i London, med konceptet att gästerna är kockarna. Pop-up-projektet pågår till 25 september.

Enligt VA.se kommer alla som deltar i ”The Dining Club” får möjligheten att laga mat till 19 gäster. Det hela övervakas av en professionell kock. Gästerna kommer också kunna få ”ta över” restaurangen och sätta menyn och även döpa den efter sig.


– Vi öppnar ”The Dining Club” för att vi vill att människor ska mötas och njuta av en måltid från början till slut. Detta i en miljö som känns hemtrevlig och vant, så att du kan vara värd för en middag för alla dina vänner, äger Ellie Pniok, kommersiell chef för Ikea Food, i ett pressmeddelande.

Maten kommer att vara gratis och det kommer bland annat att bjudas på "svenska delikatesser", men exakt vad detta är framgår inte. Att det kommer att rullas en och annan köttbulle är dock ganska troligt, gissar VA.se. Man kan också boka in sig på symmetrisk frukost, fermentering och framtidens mat.

Bakgrunden till pop-up-restaurangen är, enligt Ikea, att sprida matglädje.
– Eftersom människor spenderar mindre och mindre tid på att laga mat och äta tillsammans i Storbritannien, ger Ikea alla matälskare, kock-wannabes, köksnoviser och finsmakare chansen att uttrycka sig själva och imponera på sina vänner på en restaurang där de kommer ha en alldeles egen kock till hjälp, skriver de i ett pressmeddelande.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102