23948sdkhjf

Årets Lily är Emma Ziemann, Upper House

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Emma Ziemann, sommelier på Upper House i Göteborg.har vunnit Lily Bollinger Award och är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2016. De övriga finalisterna var Tina Johansson ,Vinkällan Dryckesutbildning och Ellen Franzén, Esperanto, tävlade i momenten teori, blindprovning, frågequiz, vinservering och servering av champagne inför publik.

Lily Bollinger Award instiftades av Bollinger och Arvid Nordquist för mer än tio år sedan med syftet att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie.

Det är jättestort att bli utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga sommelier, speciellt med tanke på vilka enormt duktiga tjejer jag tävlade emot. Det känns verkligen roligt att västkusten får synas på den svenska tävlingskartan för sommelierer. Jag kommer bära med mig den här upplevelsen under en lång tid framöver och jag hoppas tävlingen inspirerar fler tjejer att ta steget in i branschen!” säger Emma Ziemann.

Fakta: Emma Ziemann, Kungälv

Utbildning: Kandidatexamen i Restaurangmanagement via Göteborgs

Universitet samt Sommelierdiplom via Gustibus Wine & Spirit Academy och

WSET level 3.

Arbetar: Sommelier på Upper House i Göteborg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109