23948sdkhjf

Årets Lily är Emma Ziemann, Upper House

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Emma Ziemann, sommelier på Upper House i Göteborg.har vunnit Lily Bollinger Award och är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2016. De övriga finalisterna var Tina Johansson ,Vinkällan Dryckesutbildning och Ellen Franzén, Esperanto, tävlade i momenten teori, blindprovning, frågequiz, vinservering och servering av champagne inför publik.

Lily Bollinger Award instiftades av Bollinger och Arvid Nordquist för mer än tio år sedan med syftet att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie.

Det är jättestort att bli utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga sommelier, speciellt med tanke på vilka enormt duktiga tjejer jag tävlade emot. Det känns verkligen roligt att västkusten får synas på den svenska tävlingskartan för sommelierer. Jag kommer bära med mig den här upplevelsen under en lång tid framöver och jag hoppas tävlingen inspirerar fler tjejer att ta steget in i branschen!” säger Emma Ziemann.

Fakta: Emma Ziemann, Kungälv

Utbildning: Kandidatexamen i Restaurangmanagement via Göteborgs

Universitet samt Sommelierdiplom via Gustibus Wine & Spirit Academy och

WSET level 3.

Arbetar: Sommelier på Upper House i Göteborg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139