23948sdkhjf

Årets Lily är Emma Ziemann, Upper House

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Emma Ziemann, sommelier på Upper House i Göteborg.har vunnit Lily Bollinger Award och är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2016. De övriga finalisterna var Tina Johansson ,Vinkällan Dryckesutbildning och Ellen Franzén, Esperanto, tävlade i momenten teori, blindprovning, frågequiz, vinservering och servering av champagne inför publik.

Lily Bollinger Award instiftades av Bollinger och Arvid Nordquist för mer än tio år sedan med syftet att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie.

Det är jättestort att bli utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga sommelier, speciellt med tanke på vilka enormt duktiga tjejer jag tävlade emot. Det känns verkligen roligt att västkusten får synas på den svenska tävlingskartan för sommelierer. Jag kommer bära med mig den här upplevelsen under en lång tid framöver och jag hoppas tävlingen inspirerar fler tjejer att ta steget in i branschen!” säger Emma Ziemann.

Fakta: Emma Ziemann, Kungälv

Utbildning: Kandidatexamen i Restaurangmanagement via Göteborgs

Universitet samt Sommelierdiplom via Gustibus Wine & Spirit Academy och

WSET level 3.

Arbetar: Sommelier på Upper House i Göteborg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Nyhetsbrev

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Arkiv

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11