Många kock-kokböcker i år

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kockarna är flitiga vid skrivbordet: När det senaste årets måltidslitteratur sammanställts ser man att många kockar har vigt sin tid åt gastronomiska anrättningar i litterär form. Förra året var kokboksförfattande kockar relativt få.



Ett dussin böcker har skickats in från förlagen för att bedömas av Måltidsakademiens Biblioteksstiftelse. Lika många kockar har fattat pennan och dessutom journalisten Britt-Marie Mattson som samarbetat med Leif Mannerström i boken Matens makt. Här är listan:

Mathias Dahlgren, Hemkunskap
Marco Baudone, Från Brasserie till Franskt Lantkök

Markus Aujalay , Markus pasta

Tommy Myllimäki, Kött, fågel och vilt

Paul Svensson, Grilla vego

Tom Sjöstedt , Lilla Ego en oklassisk kokbok

Jonas Lundgren, Jonas paleokök

Jan Hedh, Julens söta

Björn Frantzén, The Flying Elk

Leif Mannerström & Britt-Marie Mattsson, Matens makt

Stefan Ekengren, Husman

Jamie Oliver, Familjens favoriter

De 23 november är det prisutdelning i det som brukar kallas för Årets måltidslitteratur, ett evenemang som styrs upp av av Måltidsakademiens Biblioteksstiftelse och som i år kommer att husera under Sveriges Radios tak i Stockholm. Precisering kommer. De tolv kokböckerna bedöms i skiftande kategorier.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han är årets Pizzabagare

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM

Klart: De går vidare i Pizza-SM

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

De startar Sveriges första bryggeri för energidrycker

Bolaget 13:e Protein import köper småländskt Kopparbergsbryggeri – siktar mot en produktion av minst 20 miljoner burkar om året.

Convinis nya vd ska leda expansion

Mats Palmquist är ny vd för leverantören, som vill växa både i Sverige och internationellt.

Live: Se Pizza-SM här!

Direktsändning direkt från tävlingen på GastroNord.

Coca-cola gick bättre än väntat

Nyhetsbrev

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Arkiv

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Foodtruck à la Pontus

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Sänd till en kollega

0.117