23948sdkhjf

Kronofogden hade helkväll på krogen

En Porsche Cayenne, en Audi A6, klockor till ett värde av 300 000 kronor, guld till ett värde av 200 000 kronor och kontanter cirka 16 000 kronor det var resultatet när Kronofogdemyndigheten gjorde utmätning av krog-gästers tillgångar den gångna helgen skriver dn.se.
Tillsammans med polisen gjorde kronofogden en insats mot ett antal personer på olika platser i Stockholm där deras tillgångar utmättes. Bakgrunden är att personer som är misstänkta för för brott har stora skulder till staten utan att redovisa någon inkomst. Samtidigt förfogar de över stora materiella tillgångar och lyxvaror.

– Syftet med insatsen var att förminska den kriminella glorian som kriminella vill visa upp i krogmiljö, sägerJohn Franco, insatsledare från polisområde Norrmalm till dn.se. Insatsen föregicks av att polisen tillsammans med kronofogden spanade efter personer som i polisens och kronofogdens register. Under kvällen gjorde man utmätning på olika sätt. Först stoppades misstänkta personer som var på väg in till stan och deras bilar och värdesaker utmättes. Därefter identifierades misstänkta ute på krogen och utmätning av deras tillgångar skedde på plats.

– Så efter det fick de promenera hem, för vi utmätte också deras kontanter, säger John Franco till dn.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063