23948sdkhjf

Björn Frantzén gästspelar i Macao

Kocken och krögaren Björn Frantzén genomför ett nära tre månader långt gästspel på femstjärniga hotellet Altira i Macao. Från 1 oktober till 17 december serveras avsmakningsmenyer med till stor del nordiska råvaror till 12 gäster per kväll.
Restaurant Frantzén stängde tidigare i år för att kunna öppna på ny adress i Stockholm under våren 2017. Under tiden flyttar delar av personalen till Macao i Kina för ett tre månader långt gästspel på hotell Altira. De två olika avsmakningsmenyerna som serveras bygger på nordiska råvaror.

– Genom gästspelet i Macao får vi möjlighet att visa upp i en fjärran del av världen. Det ger oss också möjlighet att utforska och inspireras av den lokala restaurangkulturen i regionen, säger kocken och krögaren Björn Frantzén.

Den tillfälliga restaurangen i Macao drivs av Restaurant Frantzéns köksmästare Marcus Jernmark. På plats finns även Oskar Johansson som är chefbartender inom Frantzéngruppen. I en bar på hotell Altira serverar han sin egenkomponerade drinklista tillsammans med mindre smakbitar från Frantzén.

Under tiden för gästspelet kommer Björn Frantzén även att medverka i den första galamiddagen som hålls i ett nytt samarbete mellan Michelin och Robert Parker Wine Advocate. Middagen går av stapeln i Macao för 700 inbjudna gäster där Björn Frantzén lagar en meny tillsammans med Michelin stjärnkockar från Japan och Macao.

Björn Frantzén är även aktuell med Frantzén's Kitchen, en ny nordisk restaurang som öppnar permanent i Hongkong i november i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062