23948sdkhjf

Björn Frantzén gästspelar i Macao

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Kocken och krögaren Björn Frantzén genomför ett nära tre månader långt gästspel på femstjärniga hotellet Altira i Macao. Från 1 oktober till 17 december serveras avsmakningsmenyer med till stor del nordiska råvaror till 12 gäster per kväll.

Restaurant Frantzén stängde tidigare i år för att kunna öppna på ny adress i Stockholm under våren 2017. Under tiden flyttar delar av personalen till Macao i Kina för ett tre månader långt gästspel på hotell Altira. De två olika avsmakningsmenyerna som serveras bygger på nordiska råvaror.

– Genom gästspelet i Macao får vi möjlighet att visa upp i en fjärran del av världen. Det ger oss också möjlighet att utforska och inspireras av den lokala restaurangkulturen i regionen, säger kocken och krögaren Björn Frantzén.

Den tillfälliga restaurangen i Macao drivs av Restaurant Frantzéns köksmästare Marcus Jernmark. På plats finns även Oskar Johansson som är chefbartender inom Frantzéngruppen. I en bar på hotell Altira serverar han sin egenkomponerade drinklista tillsammans med mindre smakbitar från Frantzén.

Under tiden för gästspelet kommer Björn Frantzén även att medverka i den första galamiddagen som hålls i ett nytt samarbete mellan Michelin och Robert Parker Wine Advocate. Middagen går av stapeln i Macao för 700 inbjudna gäster där Björn Frantzén lagar en meny tillsammans med Michelin stjärnkockar från Japan och Macao.

Björn Frantzén är även aktuell med Frantzén's Kitchen, en ny nordisk restaurang som öppnar permanent i Hongkong i november i år.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117