Fazer kör egen kockutbildning

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Under våren 2016 startade Fazer i samarbete med Lernia och Arbetsförmedlingen en rekryteringsutbildning med fokus på storkök. Ett tiotal arbetslösa personer går under 33 veckor en skräddarsydd utbildning där de bland annat praktiserar i Fazer Food Services restauranger.

Utbildningen som startades i samarbete mellan Lernia i Stockholm, Fazer och Arbetsförmedlingen är en skräddarsydd restaurangutbildning med inriktning mot kock och storkök. Den pågår under 33 veckor och är uppbyggd kring teoretiska delar, praktiska moment och praktik på Fazer Food Services restauranger där personerna får lära sig laga mat anpassad till storkök bland annat inom skola, vård och företag.

Det andra praktikblocket som är det som avslutar utbildningen startade den 5 september och ska pågå i tio veckor. Enligt Lernia leder skräddarsydda arbetsmarknadsutbildningar som denna till att nästan alla går direkt till ett jobb efter avslutad utbildning.
– Vi är förväntansfulla och mycket nöjda med samarbetet med Lernia. Det är en utmaning att hitta duktiga kockar i branschen och det var mycket stort intresse hos våra restauranger för att få ta emot praktikanterna. Vi hoppas på att få många nya fantastiska medarbetare efter utbildningens slut, säger Jennie Hübsch, HR Direktör på Fazer Food Services.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.239