23948sdkhjf

Fazer kör egen kockutbildning

Under våren 2016 startade Fazer i samarbete med Lernia och Arbetsförmedlingen en rekryteringsutbildning med fokus på storkök. Ett tiotal arbetslösa personer går under 33 veckor en skräddarsydd utbildning där de bland annat praktiserar i Fazer Food Services restauranger.
Utbildningen som startades i samarbete mellan Lernia i Stockholm, Fazer och Arbetsförmedlingen är en skräddarsydd restaurangutbildning med inriktning mot kock och storkök. Den pågår under 33 veckor och är uppbyggd kring teoretiska delar, praktiska moment och praktik på Fazer Food Services restauranger där personerna får lära sig laga mat anpassad till storkök bland annat inom skola, vård och företag.

Det andra praktikblocket som är det som avslutar utbildningen startade den 5 september och ska pågå i tio veckor. Enligt Lernia leder skräddarsydda arbetsmarknadsutbildningar som denna till att nästan alla går direkt till ett jobb efter avslutad utbildning.
– Vi är förväntansfulla och mycket nöjda med samarbetet med Lernia. Det är en utmaning att hitta duktiga kockar i branschen och det var mycket stort intresse hos våra restauranger för att få ta emot praktikanterna. Vi hoppas på att få många nya fantastiska medarbetare efter utbildningens slut, säger Jennie Hübsch, HR Direktör på Fazer Food Services.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1