Fazer kör egen kockutbildning

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Under våren 2016 startade Fazer i samarbete med Lernia och Arbetsförmedlingen en rekryteringsutbildning med fokus på storkök. Ett tiotal arbetslösa personer går under 33 veckor en skräddarsydd utbildning där de bland annat praktiserar i Fazer Food Services restauranger.

Utbildningen som startades i samarbete mellan Lernia i Stockholm, Fazer och Arbetsförmedlingen är en skräddarsydd restaurangutbildning med inriktning mot kock och storkök. Den pågår under 33 veckor och är uppbyggd kring teoretiska delar, praktiska moment och praktik på Fazer Food Services restauranger där personerna får lära sig laga mat anpassad till storkök bland annat inom skola, vård och företag.

Det andra praktikblocket som är det som avslutar utbildningen startade den 5 september och ska pågå i tio veckor. Enligt Lernia leder skräddarsydda arbetsmarknadsutbildningar som denna till att nästan alla går direkt till ett jobb efter avslutad utbildning.
– Vi är förväntansfulla och mycket nöjda med samarbetet med Lernia. Det är en utmaning att hitta duktiga kockar i branschen och det var mycket stort intresse hos våra restauranger för att få ta emot praktikanterna. Vi hoppas på att få många nya fantastiska medarbetare efter utbildningens slut, säger Jennie Hübsch, HR Direktör på Fazer Food Services.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159