23948sdkhjf

OS-laget Skåne Kulinar, siktar på guld visar och upp sig hemma

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Media och allmänhet h är välkomna när Skåne Kulinar visar upp sitt tävlingsbidrag till Culinary Olympic. Förutom att titta på tävlingsbidraget kommer man kunna ställa frågor till lagmedlemmarna nu på söndag den 9 oktober klockan 10:00 på Orkla Food, Isbergs gata 9B, Malmö.

Det regionala kocklaget Skåne Kulinar åkerin kort till Tyskland oför att delta i OS i matlagning. Efter ett silver i OS 2012 är målet nu guld. Förberedelserna startar redan tidig morgon måndagen den 17 oktober i ett av lagets träningskök i Eslöv, för att sedan tävla och bli bedömda i tyska Erfurt tisdagen den 25 oktober.

”– Det är full fokus och alla i laget är spända och förväntansfulla inför OS och det stundande äventyret som väntar” säger lagledaren Martin Hansen, till vardags kökschef på Grand Hotel i Lund.

Fakta: Culinary Olympic går av stapeln vart fjärde år och länderna som deltar kan tävla både med regionala och nationella lag. Övriga svenska regionala lag är Culinary Team West of Sweden och Stockholm Culinary Team, mer om SCT i R&S nr 6 som kommer strax före OS.





Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156