Frida Leijon Årets Konditor 2016

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Frida Leijon segrade i tävlingen Årets konditor 2016 och är nu även Svensk Mästare för professionella konditorer.



Tävlingen bestod av fem delmoment. Med en modern och minimalistisk elegans skapade Frida bland annat en våningstårta, ”Shuffle”, med bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade av smultronbavaroais och smultron- och yoghurtpannacotta. Tårtan dekorerades med ett par hörlurar i socker.

Första dagen fick Frida problem med att chokladen stelnade för långsamt, eftersom det var varmt i lokalen.

- Efter en tuff dag igår och en natt fylld av grubbel, känner jag att jag presterade på topp idag. Jag höll min tidplan och sprang mellan momenten för att kunna lägga mycket tid på bakverken. Dekorationerna är oerhört utmanande att skapa. Hörlurarna som är gjorda av socker går sönder vid minsta vibration, säger Frida Leijon i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

Med extrem precision i hantverket, mästerlig teknik och stor kreativitet skapades bakverk på en nivå som sällan skådats. Temat musik tolkades med en minimalistisk elegans som trots sin återhållsamhet stimulerade alla sinnen. Årets vinnare har med bestämdhet tryckt på fast forward, utan paus, för tävlingens utveckling.

Resultat Årets Konditor 2016

Vinnare: Frida Leijon, 30 år, från Uppsala.

Tvåa: Kajsa Nilsson, 37 år, från Bromölla.

Trea: Rhian Shellshear, 31 år, från Göteborg.

Delad fyra: Weilu Wang, 28 år från Stockholm och Ellinor Andersson, 42 år, från Visby


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.128